Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ..ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ.ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ, Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΡΕΣΑΛΤΟ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ 9 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ. ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΜΕ ΓΟΡΓΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΑΜΥΝΑΣ.
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΩ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΡΑΦΕΙ ΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΑΒΟΛΑ, ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗΣ(ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ) ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΆΝΟΙΞΗΣ.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ, ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ/ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΤΟΜΑ/ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΉΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΕΝΩ ΑΙΣΘΗΣΗ ΈΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΈΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΔΕΝ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
*ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΥΝΟΟΥΝ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΣΟΥΝΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ , ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΙΡΑΝ. ΑΥΤΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΑΡ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ. ΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΗ, ΕΝΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ.
*Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΘΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
*ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΙΕΤΙΑ, ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
*ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ AWACS ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ.
*ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΕΓΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΤΣΙΚ ΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ(ΚΑΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΡΥΨΕΙ) ,ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΝΕΓΚΕΜΠ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ ΤΗΣ ΝΤΟΧΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ. ΑΡΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ…./ΑΥΤΑ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ, ΕΝΩ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΟΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΤΟΥ ΡΕΤΖΙΚΟΒΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΤΕΒΑΣΕΛΟΥ ΣΤΗ ΝΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ.
*ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ. ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΑΙΦΑ ΚΑΙ ΑΣΝΤΟΝΤ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ(ΛΙΜΑΝΙΑ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΕ ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΝΤΟΝΤ ΣΕ ΕΙΛΑΤ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΣΕ ΑΚΑΜΠΑ-ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΙΦ-ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ.
*Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΕ ΟΤΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ, ΕΝΩ Η ΣΙΙΤΙΚΗ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΕΛΙΚΤΗ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΕΤΣΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΑΣΑΝΤ, ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ….ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΑΑΘΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ-ΚΑΤΑΡ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ…
*ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΕΧΗ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕΣΩ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΩΘΕΙ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΑ ΡΟΛΟ ΣΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΧΑΡΤΗ….
*ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΤΗΣ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ-ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΦΝΙΑΖΕΣΤΕ-ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ. ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ 2 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ Η ΓΑΛΛΙΑ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟ ΝΑΤΟ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΙΕΖΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 8 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΓΚΛΙΣΗ…
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛIΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ ΚΑΙ ΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΜΠΕΝ ΕΛΙΕΖΕΡ/ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΟΣΕ ΓΙΑΛΟΝ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΟΥΖΙ ΑΡΑΝΤ, ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΟΠΩΣ Ο ΠΡΩΗΝ Α/ΓΕΑ ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΙΒΟ ΝΕΧΟΥΣΤΑΝ ΚΑ.
ΣΥΝΕΠΩΣΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΓΕΝΕΥΗ ΚΑΙ ΖΥΡΙΧΗ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΧΕ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΚΡΟΥΑ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΚΟΙΤΟΥΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ/ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.

*ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ. ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΟΜΑΛΟ ΠΛΑΙΣΙΟ. ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.
*ΕΠΕΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΞΩ , ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ. ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΙΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.
*Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΙΝΔΙΑ , ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.
*ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ. ΠΟΛΛΕΣ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ ΣΩΣΤΕΣ. ΕΘΕΣΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
*ΔΕΝ ΕΚΛΑΒΑΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΙΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΕΝΔΟΞΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ», ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΩΦΕΛΗΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.
*ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΛΥΨΗ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ. ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΙΚΟΝΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ΟΤΙ «ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ..».
*Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ. ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ «ΠΑΓΩΜΕΝΑ» ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ.
*ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥΣ ΕΔΩ, ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΧΟΥΝΤ ΜΠΑΡΑΚ ΉΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΙ-ΓΑΛΑ…
*ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ , ΟΣΟ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΟΣΕ ΓΙΑΛΟΝ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2000-2004. ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΙΚΟΠΑΘΕΙΑ….ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΑΝ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ, ΕΠΙΤΑΧΥΝΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΑΝ ΤΟ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΒΙ ΜΑΡΜΑΡΑ.
*ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΑ ΟΣΑ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΙΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΑΦΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΡΗΤΗ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ.
*ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ. ΑΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΜΒΡΥΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΙΡΑΝ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ , ΠΑΡΑ ΕΜΕΙΣ.
*ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ…
***Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΔΥΟ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ 6 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΩΘΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ…ΠΑΡΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ. ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΙΛΒΑΝ ΣΑΛΟΜ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ, ΤΟ 2007 ΗΤΑΝ –ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ-ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΥΠΕΞ ΚΕΜΑΛ ΚΑΣΟΥΡΙ. Η ΤΟΤΕ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ….ΑΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΧΕ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΜΑΡΟΚΟ-ΚΑΤΑΡ-ΗΑΕ ΚΛΠ.
ΑΡΑ Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ. Η ΟΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΕ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ. ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΔΥΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!!!». ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ…

ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ/ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΙΚΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ
*ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.
*ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΖΗΤΟΥΝΕ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ.
*ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΑ.
*ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΝΑΤΟ-ΙΣΡΑΗΛ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
*ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.
*ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ.
*ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΜΥΝΑ.
*ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟΥ.
*ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑ-ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ.

www,drougos.grΔεν υπάρχουν σχόλια: