Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Μας πήραν στη πλάκα και οι Τούρκοι : "Θα σας βοηθήσουμε να βγείτε από την κρίση.

Έκθεση Τούρκων παραγωγών και εξαγωγέων στην Αθήνα.
Εγκαίνια από τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο Εξωτερικού Εμπορίου, Μεχμέτ Τσάγλαγιαν.

Εδώ που φτάσαμε λογικό είναι "να μας κάνει πλάκα" ακόμα και η Τουρκία: Εγκαίνια από τον Τούρκο υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο Εξωτερικού Εμπορίου, Μεχμέτ Τσάγλαγιαν στην Αθήνα, με έκφραση της ... "συμπαράστασης της χώρας του σε αυτή τη φάση της οικονομικής πορείας της Ελλάδας και την επιθυμία συμμετοχής της στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση"! Ο ίδιος επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της σημερινής οικονομικής συνάντησης στην Αθήνα, καθώς όπως είπε, επωφελούμενοι από την τουρκική εμπειρία της οικονομικής κρίσης μπορούν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.Ο υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας και αρμόδιος επί θεμάτων Εξωτερικού Εμπορίου Μεχμέτ Τσάγλαγιαν εγκαινίασε την έκθεση των 37 μεγαλύτερων παραγωγών και εξαγωγικών τουρκικών εταιριών στους τομείς της ένδυσης και της υπόδησης, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ένατης Οικονομικής Συνάντησης Τουρκικών Παραλίων Αιγαίου και Ελληνικών Νησιών του Αιγαίου, που διοργανώνει το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο.Η Τουρκία, όπως τόνισε ο υπουργός Μ. Τσάγλαγιαν, δεν μένει ανεπηρέαστη από την ισχύουσα οικονομική κρίση, μολονότι με ειδικά μέτρα στον ευρύτερο οικονομικό τομέα, κατάφερε να ξεπεράσει τις αρνητικές επιπτώσεις και να κάνει σημαντικά βήματα σε σχέση με το 2009. Βήματα που επιβεβαιώνουν τα οικονομικά στοιχεία των δυο πρώτων μηνών του 2010, βάσει των οποίων καταγράφεται μια αύξηση συνολικά της τάξης του 27% στους τομείς των εξαγωγών και της παραγωγής.Ο ίδιος τέλος, συνεχάρη τις εταιρίες που συμμετέχουν στην έκθεση της Αθήνας, τονίζοντας ότι η παρουσία του εδώ δηλώνει την υποστήριξη της κυβέρνησής του στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας.Και μάλιστα μας προέτρεψε "να επωφεληθούμε από την τουρκική εμπειρία για έξοδο από την οικονομική κρίση για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες".Μακάρι! Τουλάχιστον να ξεκινήσουμε κάποιο σοβαρό εξοπλιστικό πρόγραμμα "επωφελούμενοι από την τουρκική εμπειρία".
Μήπως θα έπρεπε ο Τούρκος υπουργός να φροντίσει πρώτα για το άθλιο επίπεδο διαβίωσης των συμπολιτών του πριν δώσει συμβουλές στην Ελλάδα;
Στην διάρκεια της εκδήλωσης περιφέρετο ένα έντυπο υπογραφών για διακοπή πτήσεων μαχητικών στο Αιγαίο λές και το έχουμε συνεταιρικά με τους Τούρκους! Αυτά κύριε Κουτσίκο τέως της κυρίας Μαριέττας για τον μονομερή και ύποπτο φιλοτουρκισμό σας!
 
 
Πηγή : http://www.kathimerini.gr/ και http://www.defencenet.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: