Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΝ ΚΟΛΟΥΡΟΝ. Υπολανθάνοντες συνειρμοί από τον Μύθο του Αισώπου «ΑΛΩΠΗΞ ΚΟΛΟΥΡΟΣ»

του Αναστασίου Στάμου
μέλους της Πατριωτικής Αυτόνομης Κινήσεως Εκπαιδευτικών
και του Δ.Σ. της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Έχουμε μια ανείπωτη ως σήμερα (πλην υπολανθάνουσα) ομολογία του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου του Παπανδρέου (εκ Τσαντ και Μινέικο επίσης) ενώπιον της ολομελείας των Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κατά την συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών Κομμάτων επί του (Λαθρο)Νομοσχεδίου για τον νέο κώδικα Ιθαγένειας, που λέει ότι πρέπει πλέον να αποδίδεται η Ιθαγένεια μαζικώς στους αλλογενείς μετανάστες, ώστε Ιθαγενής να καλείται του λοιπού κάποιος όχι ένεκα του γένους ως η λέξις δηλοί, δηλαδή όχι ο εξ αίματος Έλλην, αλλά ένεκα του τόπου διαμονής του, δηλαδή ο εκ πολιτογραφήσεως, κατά τα ξένα πρότυπα. Ομολόγησε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός, ότι αν η Ελληνική ταυτότητα έχει ως βάση το αίμα, τότε ελάχιστοι εκ των Βουλευτών θα έπρεπε να ευρίσκονται εντός αυτού του Κοινοβουλίου (οι συνειρμοί όλοι δικοί σας, αλλά περιορίζομαι στον μύθο). Έρχεται στην σκέψη μου, ως και κάθε νουνεχούς Έλληνος έχοντος στοιχειώδη Ελληνική Παιδεία Δημοτικού (ως θά ’πρεπε), ο γνωστός μύθος του Αισώπου περί «κολοβής αλεπούς».
«Αλώπηξ υπό τινος παγίδος την ουράν αποκοπείσα εξ αισχύνης αβίωτον τον βίον ηγείτο έχειν (μια αλεπού με κομμένη την ουρά σκεφτόταν την ντροπή που θα είχε για όλη της την ζωή). Έγνω δε και τας άλλας αλώπεκας εις το αυτό περιαγαγείν, ίνα τω κοινώ πάθει το ίδιον ελάττωμα συγκρύψη (τότε απεφάσισε να συστήσει και στις άλλες να πάθουν το ίδιο, για να μη διαφαίνεται ως ίδιον ελάττωμα, αφού θα ήτο πλέον κοινό πάθημα). Και δη απάσας αθροίσασα παρήνει αυταίς τας ουράς αποκόπτειν λέγουσα, ως ουκ απρεπές τούτο μόνον αλλά και περισσόν αυταίς προσήρτηται βάρος (τις καλεί λοιπόν σε σύσκεψη και προτρέπει αυτές να γίνουν όλες κολοβές, ισχυριζόμενη πως τούτο δεν είναι απρεπές, απεναντίας είναι βάρος να διατηρούν ουρά). Τούτων δε τις υπολαβούσα έφη: ώ αύτη, αλλ’ ει σοι ου τούτο συνέφερεν, ουκ αν ημίν αυτό συνεβούλευες (μια ξύπνια όμως αλεπού παίρνει αμέσως τον λόγο: ά μωρή πονήρω, εάν δεν σε συνέφερε δεν επρόκειτο να μας το προτείνεις)».
Ούτος ο λόγος αρμόζει προς εκείνους, οί τας συμβουλίας ποιούνται τοις πέλας ου δι’ εύνοιαν αλλά δια το αυτοίς συμφέρον (ο μύθος αρμόζει σε αυτούς που μας συμβουλεύουν, όχι για το κοινό καλό, αλλά προς ίδιον όφελος).
Υπάρχει καμμία «υπολαβούσα αλώπηξ» εντός του Κοινοβουλίου σήμερα; Οι ενέργειες των Πολιτικών «μας» πράγματι γενικώς δεν ευνοούν τους Έλληνες. Αντιθέτως βολεύουν μονίμως εαυτούς και αλλήλους. Προσέτι εξυπηρετούν παγίως ξένα συμφέροντα. Υπενθυμίζουμε πόσο υπερήφανοι ήσαν ανέκαθεν οι Έλληνες για την αυτοχθονία και την φυλετική τους γνησιότητα και ομοιογένεια, αν και μας διδάσκουν επισήμως άλλες ψευδείς ξένες ντιρεκτίβες, είτε ότι ήρθαμε κάποτε από κάποιον άλλον «άγνωστο» τόπο ως «Ινδοευρωπαίοι», είτε ότι είμεθα «μπάσταρδοι» κατά Φαλμεράγιερ, ενώ έχει αποδειχθεί και γενετικώς η πανάρχαια αυτοχθονία μας, από την Παλαιολιθική και Νεολιθική ακόμη εποχή (βλ. βιβλίον «Έλληνες εσμέν το γένος», Αντ. Αντωνάκου).
«Ταύτην γαρ οικούμεν, ουχ ετέρους εκβαλόντες, ουδ’ ερήμην καταλαβόντες, ουδ’ εκ πολλών εθνών μιγάδες συλλεγέντες, αλλ’ ούτω καλώς και γνησίως γεγόναμεν ώστε εξ ήσπερ έφυμεν, ταύτην έχοντες άπαντα τον χρόνον διατελούμεν, αυτόχθονες όντες» (βλ. και βιβλίον του γράφοντος «Ιερά Ελευσίς, η Αληθινή Ιστορία», σελ. 157). Εδώ, σ’ αυτόν τον τόπο φυτρώσαμε, λέγει ο Ισοκράτης, χωρίς να έχουμε εκδιώξει κανέναν από εδώ, ούτε υποδουλώσαμε κανέναν άλλον λαό (τους δήθεν «προ-έλληνες»), αλλά είμεθα καλοί και γνήσιοι ως γένος κατέχοντες αυτήν την χώρα αφού είμεθα ανέκαθεν εδώ, ως αυτόχθονες.
Αμφιβάλλουμε όμως αν μετέχουν και οι Βουλευτές «μας» της Ελληνικής αυτής Παιδείας. Αν λοιπόν οι «ταγοί» που ψηφίζουμε δεν υπερασπίζονται σήμερα την Ελληνικότητα, ποιούς περιμένουμε; Τους αυριανούς πολιτογραφηθέντες «Έλληνες» «Ιθαγενοποιημένους» μετανάστες ένεκα των «κολοβών» αποκρύψεων και ιδίου οφέλους επιδιώξεων των Πολιτικών «αλεπούδων» του τόπου, κατά τον Αίσωπο παππού; Ψάξτε λοιπόν τους «Κόλουρους» Πολιτικούς που ψηφίζετε… Μπας και αναπαυθεί η ψυχούλα του Ισοκράτους, που ταλανίζουν 2350 χρόνια μετά, όλοι οι δήθεν «της ημετέρας παιδείας μετέχοντες»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: