Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Το γαλλικό «Le Monde» και ο λαϊκισμός

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Η πιο πάνω έγκυρη γαλλική εφημερίδα, σχολιάζοντας στο κύριο άρθρο της τα όσα συμβαίνουν στην βοθροποιημένη οικονομική κατάσταση της βοθροποιημένης Ελλάδας, επισημαίνει ετούτο το αληθές: «Η έξοδος από την κρίση προαναγγέλλεται δύσκολη, πολιτικά και κοινωνικά, το υποδηλώνει η αναβίωση του λαϊκισμού» (βλ. «Η Καθημερινή» της 6.2.2010).
Αλήθεια, εθνοκτόνος και λαϊκοκτόνος, την οποία ο γράφων – εντελώς μόνος και... αιθεροβάμων – αποπειράθηκε ν’ αποκαλύψει ενώπιον του διεφθαρμένου λαού και του εκφυλισμένου πολιτικού συστήματος, με το έργο του: «Ο λαϊκισμός στην Ελλάδα. 25 Χρόνια» που κυκλοφόρησε από τις εκδ. «Ergo» το 2002.
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω: Κόμματα, αρχηγοί, υπαρχηγοί, δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίσκοι – λόγω αγνοίας ή συμφέροντος εσιώπησαν.Ευκαιριακά, μιλούν για τον λαϊκισμό, του οποίου την έννοια και την πολιτική του λειτουργία και σημασία αγνοούν. Κι όταν κάτι ψελλίζουν την συσκοτίζουν!
Επειδή όμως «Κυρίαρχε» λαέ κι’ εσύ χρόνια και χρόνια κάνεις το ίδιο, τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής, όσο κι αν σκούζεις! Θα ακριβοπληρώσεις τ’ ανεύθυνα και συμφεροντολογικά χειροκροτήματά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: