Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

H «θριαμβευτική» επανεκλογή του Κ. Παπούλια και μια ιστορική υπενθύμιση

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα



Με 266 βουλευτές των τριών κομμάτων σε μια πολιτικά υπόλογη πλειοψηφία, ψήφισαν όρθιοι και φωναχτά την επανεκλογή του αξιοτίμου κ. Παπούλια, ο οποίος, όπως και ο πρωθυπουργός, συνιστά «συστράτευση» για την αντιμετώπιση της εθνικής οικονομικής κρίσης, για την οποία δεν ευθύνονται ούτε οι πεινασμένοι ούτε οι άνεργοι.
Άλλοι έφαγαν τα λεφτά του λαού, και αυτό το ξέρουν ίσως οι 153 βουλευτές, οι οποίοι υπάρχουν στ’ αρχεία του Κυρίου Χριστοφοράκου, κα τα οποία «ψάχνουν» οι δήθεν εξεταστικές επιτροπές, χωρίς αποτέλεσμα.
Για λόγους ιστορικούς και εθνικής μνήμης υπενθυμίζω την προσφώνηση της τότε προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Μπενάκη, στις 9 Φεβρουαρίου 2005, η οποία έγινε από χειρογράφου, παρόντων όλων των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων της Βουλής. Τα πάντα ο «κυρίαρχος» λαός και οι φαύλοι πολιτικάντηδες τα ξέχασαν. Όλα τα δικαιολογούν και όλα τα ανέχονται. Τώρα ψήφισαν τον κ.Πρόεδρο και οι νέοι βουλευτές, το κόμμα των οποίων για χρόνια καυτηρίαζε την εν λόγω προσφώνηση της Προέδρου της Βουλής. Τα πάντα στο βωμό του ατομικού και κομματικού συμφέροντος. (Για τον ενδιαφερόμενο παραπέμπω στην «Καθημερινή» της 13/2/2005, σελ. 24).

Δεν υπάρχουν σχόλια: