Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Έστησαν σκοπιανή σημαία στον Λευκό Πύργο

Προκλητικά και άκρως επικίνδυνα παιχνίδια παίζουν ορισμένοι στο διαδίκτυο καθώς οι χρήστες που έμπαιναν στο Google Earth έβλεπαν στον Λευκό Πύργο να κυματίζει όχι η ελληνική αλλά η σκοπιανή σημαία.
Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Μακεδονία» και μόλις έγινε γνωστό τα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών προχώρησαν σε διάβημα προς την Google αναμένοντας να υπάρξει διορθωτική κίνηση.
Η σημαία των Σκοπίων προστέθηκε πριν από μερικές μέρες στον τρισδιάστατο χάρτη της εφαρμογής Google Earth και μέχρι προχθές την είχαν εντοπίσει 80 άτομα. Δύο Έλληνες χρήστες μάλιστα άφησαν σχόλια σημειώνοντας “μην προκαλείτε τους Έλληνες” και “πού στο καλό είδες αυτή την ασιατική σημαία μπροστά από τη Θεσσαλονίκη;”, ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχουν και σχόλια χρηστών γραμμένα με κυριλλικούς χαρακτήρες.
Θεωρώ γελοίες και απαράδεκτες τέτοιες προκλήσεις μέσω του ίντερνετ. Για άλλη μια φορά καταδεικνύεται ποιες είναι οι πραγματικές θέσεις και επιδιώξεις των Σκοπίων. Το υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και μέσω των μηχανισμών του να παρέμβει, διότι σε αντίθετη περίπτωση αυτή η παραπληροφόρηση της διεθνούς κοινής γνώμης θα συνεχιστεί”, επισημαίνει ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης καλώντας τους Έλληνες χρήστες του ίντερνετ να αναλάβουν από κοινού προσπάθειες ώστε “να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη εικόνα”.
Αντίστοιχη περίπτωση είχε σημειωθεί και προ διετίας, όπως επισημαίνει στο ρεπορτάζ της η Σοφία Χριστοφορίδου, όταν και πάλι σε χάρτες της Google είχαν προστεθεί φωτογραφίες με τη σημαία των Σκοπίων στον Λευκό Πύργο και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, οι οποίες συνοδεύονταν από σχόλια του τύπου “ενιαίο μακεδονικό έθνος”, “η Θεσσαλονίκη είναι υπό ελληνική κατοχή” και “μια μέρα η Μακεδονία θα ενωθεί”. Οι προπαγανδιστικές αναρτήσεις είχαν εντοπιστεί από συνεργάτες του τότε υπουργού Μακεδονίας-Θράκης και ακολούθησε διά των αρμοδίων διπλωματικών υπηρεσιών παρέμβαση προς την εταιρεία Google. Απεστάλη επιστολή με την οποία ενημερωνόταν η εταιρεία για την ιστορική παραχάραξη και ζητούνταν η λήψη μέτρων, με αποτέλεσμα να απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του ενός εκ των δύο χρηστών που ανέβασαν τις φωτογραφίες.

Πηγή : http://www.xronos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: