Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Η αμνησία του Πρωθυπουργού γύρω από την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και τη νομιμότητα

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Λαύρος, από του βήματος του «δημόσιου πτυελοδοχείου», ο Πρωθυπουργός, στις 25 Ιουνίου, επετέθη κατά του ΚΚΕ, γιατί, στελέχη του αρνούνται την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και την τήρηση της νομιμότητας.
Όμως, θα θυμίσω στον υπονομευτή κάθε εννοίας νομιμότητας, ότι ο πρώτος διδάξας την κατάλυση της συνταγματικής τάξεως και των δικαστικών αποφάσεων είναι ο «χαρισματικός» Πρωθυπουργός και πατήρ του.Να δύο κραυγαλέα παραδείγματα:
Το πρώτο: Όταν ήταν κατηγορούμενος στη διαβόητη υπόθεση της Τράπεζας Κρήτης, για κείνα τα πρόστυχα «πιτσικαρισμένα Pampers» κληθείς στο δικαστήριο αρνήθηκε να καθίσει στο εδώλιο, κάνοντας ετούτη την καταφανώς εξωσυνταγματική και προκλητική δήλωση, με την οποία ουσιαστικά καταργούσε την ήδη αδύναμη Δικαιοσύνη. Μιλώντας, λοιπόν, σε προεκλογική συγκέντρωση, στις 14 Απριλίου 1989, είπε και το εξής τερατώδες από το προεκλογικό μπαλκόνι της Κοζάνης: «Κανείς προνομιούχος σ’ αυτόν τον τόπο. Κανένας θεσμός. Μόνον ο λαός. Και αυτό το μήνυμα το στέλνουμε στους ξένους και στα παρασιτικά οικονομικά και άλλα κυκλώματα» (βλ. «Ελευθεροτυπία» της 15/4/1989).Σχολιάζοντας αυτή την ανατριχιαστική πολιτική απάτη, έγραφα: «Αυτό θυμίζει καθαρό χιτλερισμό» (βλ. το έργο μου «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», σελ. 111).Αντί ο «χαρισματικός» να καθίσει στο σκαμνί, απειλούσε τους... ξένους και καταργούσε τη νομιμότητα και τους θεσμούς, υπό τα χειροκροτήματα και τις ζητοκραυγές των φαύλων και πολιτικά ανώριμων ψηφοφόρων του!
Το δεύτερο αφορά το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο κατήργησε δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες είχαν καταδικαστεί υπουργοί του.Αυτό έγινε με προτάσεις – ψηφισμάτων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες πρώτος υπέγραψε ο Α. Παπανδρέου «Προς τη Βουλή των Ελλήνων», καθώς και του υπουργού Δικαιοσύνης – και μάλιστα συνταγματολόγου – (Αρ. Πρ. εγγράφου του προς τη Βουλή 689/21.12.1993). Με τις προτάσεις – ψηφίσματα, η λεγόμενη Βουλή – «Δημόσιο Πτυελοδοχείο», την ονόμασε τ. Πρόεδρός της – αθωώθηκαν οι καταδικασθέντες υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με 161 ψήφους βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας! (Για το αδιανόητο αυτό κοινοβουλευτικό Πραξικόπημα,βλ. το έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», σελ. 202 επ. όπου το κεφάλαιο: «Ο σεβασμός των θεσμών».
Ο «χαρισματικός» καταργούσε τη Δικαιοσύνη, αυτή σιωπούσε γονατισμένη και ο «κυρίαρχος» λαός χειροκροτούσε! Άθλια πολιτεία και κοινωνία των Αυστραλοπιθήκων!
Τρίτο παράδειγμα – Από τη σωρεία που θα μπορούσαν να καταγραφούν για το βίο και την πολιτεία του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της παρανομίας και της αντισυνταγματικής δράσης του, είναι το εξής, όπως το καταγγέλλει ανώτατος δικαστικός του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορά το όργιο των παράνομων προσλήψεων (Η καταγγελία αυτή καταγράφεται στο έργο μου: «Αρχαία και σύγχρονη δημοκρατία», Αθήνα, εκδ. «Πελασγός», 2007, σελ. 149 επ. όπου ντοκουμέντα από την εφ. «Το Παρόν», της 24/6/2007, σελ. 22, Πρβλ. και τα εκεί Κεφάλαια: «Η παραβίαση του Συντάγματος και η αδράνεια του λαού» και «Λαός και Σύνταγμα» όπου διατυπώνεται η άποψη της εξέγερσης του λαού, για την υπεράσπιση του Συντάγματος, βλ. σελ. 117 επ.).
Αυτά ως πρόγευση του οργίου της αρπαχτής και της παρανομίας, που αρχίζει από το Χρηματιστήριο, περνά από τα διαβόητα Ολυμπιακά έργα, τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, τη Ζήμενς και καταλήγει στο Βατοπέδι και πάει λέγοντας.
Πρόκειται για μία ατιμώρητη ανομία, την οποία ο ίδιος αναγνώρισε με την περίφημη φράση του: «Θα μας πάρουν όλους – το τονίζω όλους – με τις πέτρες, αν δεν συμβάλλουμε στο να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαίου και ευνομίας στη χώρα».
Ενώ, λοιπόν, γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά ότι στη χώρα της Μπανανίας δεν υπάρχει ούτε αίσθημα δικαίου ούτε ευνομία, κατηγορεί τους αντιπάλους του για μη τήρηση της νομιμότητας. Έλεος!! Για να δούμε πότε θα δούμε τις πέτρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: