Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ο τουρκαλβανός Muhedini του PDI στις ΗΠΑ για το «Τσάμικο ζήτημα».

Ο ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ενσωμάτωσης, Tahir Muhedini αναπτύσσει αυτές τις ημέρες επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, η οποία είχε μια σειρά συναντήσεων με γερουσιαστές και άλλους αξιωματούχους.
Πηγές του PDI αποκάλυψαν ότι ο Tahiri, ο οποίος προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την πολιτική σκηνή της Αλβανίας για το «Τσάμικο» θέμα, διαβίβασε το ίδιο μήνυμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι ο Tahir Muhedini στην εβδομαδιαία του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει ως στόχο την δημιουργία λόμπυ που θα πιέσει για την εφαρμογή ψηφίσματος από το Κογκρέσο για το «Τσάμικο ζήτημα».
Στις συναντήσεις αυτές, ο πρόεδρος του PDI έλαβε υποστήριξη για το θέμα που έχει να προαγάγει.
Η ημερήσια διάταξη της επίσκεψης του Tahiri μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και συνάντηση με τον γερουσιαστή Alcee Hastings, ο οποίος προεδρεύει από κοινού με τον Steny Hoyer της Επιτροπής για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Steny Hoyer είναι πρόεδρος της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού κόμματος στο Αμερικάνικο Κογκρέσο. Συναντήθηκε επίσης και με τον εκτελεστικό διευθυντή του Εθνικού Αλβανό- Αμερικανικού Συμβουλίου, κ. Μουσταφά Avni και με τον Στρατηγό Wesley Clark, πρώην ανώτατο διοικητή των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Κοσσυφοπεδίου.
Η αντιπροσωπεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ενσωμάτωσης PDI συναντήθηκε πριν από δύο ημέρες με τον Steny Hoyer πρόεδρο των Δημοκρατών στο Κογκρέσο, η οποία πραγματοποίησε μια μακρά συνομιλία για το «Τσάμικο» θέμα και τη δυνατότητα να επιτευχθεί ένα ψήφισμα στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Ο επικεφαλής του PDI, Tahir Muhedini ενημέρωσε τον Steny Hoyer ότι το «Τσάμικο θέμα» βρίσκεται στη βάση του προγράμματος του PDI. Επίσης έδωσε στον γερουσιαστή Hoyer έναν πλήρη φάκελο για το «Τσάμικο» ζήτημα.

Πηγή : http://epirus-ellas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: