Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 47 ΧΡΟΝΙΑ ΧΤΥΠΑ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΜΒΡΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Ενημερωθήκαμε από τον κ. Λάκη Βίγκα, Εκπρόσωπο των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας ότι με τη σειρά του ενημερώθηκε εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας πως από εχθές, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 ενεκρίθη το αίτημα αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο. Το σχετικό αίτημα είχε πραγματοποιηθεί προς τις τουρκικές αρχές προ ενός έτους από μέλη των κοινοτήτων της Ίμβρου και είχε κατατεθεί διά χειρός του κ. Λάκη Βίγκα.
Το σχολείο αυτό, όταν ανοίξει, θα δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψουν στο νησί οικογένειες με παιδιά από την Κωνσταντινούπολη αλλά και την Ελλάδα. Έτσι αναμένουμε να ενισχυθούν οι ανακάμπτουσες τα τελευταία 10 χρόνια κοινότητές μας και με νεότερους ανθρώπους ώστε να ανασυσταθεί εκ νέου ο κοινωνικός ιστός.
Τα Ιμβριακά Σωματεία του εξωτερικού χαιρετίζουν αυτή την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης με την οποία διορθώνονται, εν μέρει, κάποιες από τις μεγάλες αδικίες του παρελθόντος. Αποτελεί βήμα προς ένα καλύτερο μέλλον στην Ίμβρο με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους κατοίκους της. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε αντίστοιχα βήματα και σε άλλους τομείς όπου οι Ίμβριοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως τα κληρονομικά δικαιώματα των ξένων υπηκόων, η κατοχύρωση των ακινήτων στο όνομα των πραγματικών δικαιούχων κ.ά.
Η αγάπη των Ιμβρίων προς την Ίμβρο που εκφράστηκε με την σταθερή επιστροφή τους τα τελευταία 20 χρόνια στη ρημαγμένη τους πατρίδα φαίνεται πως αρχίζει να φέρει επιτέλους κάποιους καρπούς.


Πηγή : http://anatoliblog.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: