Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

«Ο Χάρτης θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Όταν το Δεκέμβριο του 2000 στη Νίκαια της Γαλλίας οι «15» ψήφισαν αυτό τον Χάρτη, επιχείρησα τη συνοπτική του ανάλυση, η οποία είχε ως τίτλο: «Τα φληναφήματα των «15»».
Στο προοίμιο αυτού του κειμένου έγραφα και τα εξής: «Πρόκειται για ένα πομπώδη τίτλο, ο οποίος δεν έχει καμία απολύτως σχέση ούτε μ’ αυτά που κάνουν (κατεδαφίζοντας τη Σερβία) ούτε μ’ αυτά που θέλουν να κάνουν.
Πρόκειται για ψευδεπίγραφες διακηρύξεις και κενολόγες αρχές, οι οποίες άλλοτε εκφράζουν το τίποτα και άλλοτε το αυτονόητο».
Το προοίμιο αυτού του Χάρτη έλεγε: «Η Ένωση... στηρίζεται στις αδιαίρετες και οικουμενικές αξίες της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης. Βασίζεται στις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».
Ερμηνεύοντας, τότε, αυτή τη διακήρυξη και αναδεικνύοντας την απάτη της, έγραφα: «Όσο για την ισότητα» και το «κράτος δικαίου» το οποίο βιώνουμε στην Ελλάδα, δεν χρειάζονται αναλύσεις για ν’ αποδειχθεί η τεράστια πολιτική και συνταγματική απάτη».
Το κωμικό της υποθέσεως ήταν και η διάταξη του άρθρου 25 του Χάρτη, το οποίο όριζε: «Η Ένωση αναγνωρίζει και σέβεται τα δικαιώματα των ηλικιωμένων, να διάγουν μία αξιοπρεπή και ανεξάρτητη ζωή», ενώ το άρθρο 23 όριζε ότι: «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην προστασία και τη φροντίδα»!
Έγιναν τα εντελώς αντίθετα και ανασκολοπίστηκαν θεσπισμένα «αστικά» δικαιώματα τόσο από τον πατριάρχη της διαφθοράς Κ.Σημίτη όσο και τον εθνικό νεκροθάφτη Τζέφρη.
Όσο για τον χαζοχαρούμενο «κυρίαρχο» λαό, έγραφα: «Δεν ασχολείται με τέτοια «μικροζητήματα». Αυτός αγωνιά για το χρηματιστήριο, το οποίο ανήγαγε σε νέα θρησκεία και σε νέα μεγάλη εθνική ιδέα» (βλ. «Πολιτικά Θέματα» της 5/1/2001).
Όσο για τη διακηρυσσόμενη «αξιοπρέπεια του ανθρώπου», τη χαρακτήριζα ως «υποκρισία χιλίων πιθήκων» με το συναγελασμό των οποίων οι τωρινοί νεοέλληνες δείχνουν έκδηλη ροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: