Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Είμαστε πολιτικοί πίθηκοι ή γλείφτες της κοπριτοκρατίας;Καρμπόν τα προβλήματα της Οικουμενικής

Το Νοέμβριο του 1989, μετά από τις εθνικές εκλογές, σχηματίστηκε η περίφημη Οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Οικονομολόγο-καθηγητή Ξ. Ζολώτα. Τότε, σ' ένα μου άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφ. "Η Καθημερινή" της 7/2/1990 υπό τον τίτλο: "Τα προβλήματα της Οικουμενικής" και υπότιτλο "Αυτοϋπονομεύει την υπόστασή της", έγραφα και τα εξής: "Η Οικουμενική κυβέρνηση κλήθηκε, ν' αντιμετωπίσει το οικονομικό και κοινωνικό χάος που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ ύστερα από  οκτώ χρόνια απόλυτης εξουσίας και νοσηρής προσωπολατρίας".
Χρόνια και χρόνια οι σοσιαλΗστές του ΠΑΣΟΚ αφήνουν στο πέρασμά τους αποκαΐδια, χάος και ερείπια.
Συνεχίζοντας έλεγα: "Η Ελλάδα βρέθηκε μπροστά στο πρωτόφαντο πολιτικό φαινόμενο της άρνησης των πολιτικών κομμάτων ν' αναλάβουν  τη διακυβέρνηση της χώρας και τις πολιτικές ευθύνες που απορρέουν από την άσκηση της εξουσίας, την οποία με τόσο πάθος θέλουν να κατέχουν".
Έκαναν τώρα ό,τι έκαναν τότε: Εξαπατούν διαρκώς τον "κυρίαρχο" λαό, τον οποίο μετέτρεψαν σε πολιτικό πίθηκο (ο γράφων δήλωσε εγγράφως από τότε ότι δεν ανήκει σ' αυτό το είδος).
Ανατέμνοντας το κυβερνητικό "έργο" και τις κομματικές ίντριγκες συνέχιζα: "Στο βωμό του πολυθρύλητου πολιτικού κόστους, οι τρεις αρχηγοί μετέτρεψαν την κυβέρνηση σ' ένα κυβερνητικό υποκατάστατο ενώ στην ουσία κυβερνούν οι ίδιοι, προσπαθώντας ν' αποσείσουν το κόστος και να το φορτώσουν σε άλλους ώμους".
Τώρα βλέπουμε το ίδιο ακριβώς έργο με άλλους πρωταγωνιστές αλλά με τις ίδιες κουτοπονηριές που τους αναδεικνύουν ως Μπερτόδουλους της μικροπολιτικής. Μιας μικροπολιτικής η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα ν' ανακυκλώσει τον ίδιο πολιτικό βόθρο και να διαιωνίσει τα ίδια χρεοκοπημένα "πολιτικά" πρόσωπα, τα οποία μεθοδικά έσκαψαν το λάκκο της πατρίδας και  του "κυρίαρχου" λαού.
Σκηνοθέτης του συνεχιζόμενου εθνοκτόνου έργου ο… Μεσσίας τραπεζίτης, που έκανε "λαμπρή" καριέρα μέσα στους σκοτεινούς δαιδάλους της πασοκικής εξαχρείωσης.
Θα επιτρέψουμε σ' αυτή την πολιτική μαριονέτα να καρφώσει το φέρετρο της Ελλάδας; Αν ναι, δεν πρέπει να ενταχθούμε στο βασίλειο των πολιτικών πιθήκων;

Ο πολιτικός… αντιπίθηκος Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια: