Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων
Το έγραψα και άλλοτε. Πώς είναι δυνατόν, πολλοί δικαστές, μόλις συνταξιοδοτούνται να διορίζονται από τις κυβερνήσεις σε υψηλές διοικητικές θέσεις και μάλιστα με υψηλές αμοιβές!
Τυχαίως; Δεν νομίζω.
Εσχάτως μάλιστα έχουμε και δικαστή βουλευτή-υφυπουργό με όλα τα φόντα της… ανεξαρτησίας!
Αλληλοκοροϊδευόμαστε στην Ελλάδα στην οποία ΚΑΝΕΝΑΣ θεσμός δεν λειτουργεί και δεν υπάρχει.
Αυτό το διακήρυξε το 1989 και ο «χαρισματικός» πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου, από τα προεκλογικά μπαλκόνια της Κοζάνης, λέγοντας στο πόπολο: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν θεσμοί. Θεσμός είναι μόνον ο λαός» και έτσι αρνήθηκε να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου (για το αδιανόητο αυτό σύνθημα βλ. το έργο μου: «Ο λαϊκισμός στην Ελλάδα» εκδ. “Ergo”, Αθήνα 2002, σελ. 110).
Ήταν τότε, με τα «πιτσικαρισμένα» pampers του Κωσκοτά και ήταν τότε που η «ανεξάρτητη» Δικαιοσύνη τον «αθώωσε» με εκείνο το ιστορικό 7:6 (για το πώς έγινε αυτή η αθώωση βλ. το σχετικό ντοκουμέντο του μέλους του Ειδικού Δικαστηρίου Σπ. Σπύρου με τίτλο: «Να γιατί αθωώθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και χρεοκόπησε η Ελλάδα», εκδ. «Πελασγός» - Ι. Γιαννάκενας – Αθήνα, 2010).
Είχα άδικο όταν εξέφραζα επιφυλάξεις τόσο για την λειτουργία όσο και για την «ανεξαρτησία» της ελληνικής Δικαιοσύνης; (βλ. τα άρθρα μου: «Ποιος δικαστής θα τολμήσει το εθνικό απόστημα να καθαρίσει;» στα «Πολιτικά Θέματα» της 16/6/1995 και «Η δικαιοσύνη, «Τα Νέα» και ο τ. εισαγγελέας του Α.Π.» στα «Πολιτικά Θέματα» της 4/7/2003).
Όλα δύσκολα και όλα λειψά στην Ελλάδα! Όμως θα ήταν άδικο να μην επισημάνω δύο θαρραλέες ενέργειες των οικονομικών εισαγγελέων που μας δίνουν ελπίδες για την δικαιοσύνη, έστω και πολύ αργά, έστω για ελάχιστες περιπτώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου