Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τουρκικές εκλογές & ξύλο απελέκητο

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Π Ω Σ ΝΙΩΘΕΙ κανείς όταν το παιδί του πάει σε κρίσιμες των σπουδών του εξετάσεις, ξέροντας ότι 'ναι αδιάβαστο, ξύλο απελέκητο; Χειρότερα πρέπει να νιώθει ο λαός, όταν ο πρόεδρός του πάει, όπως σήμερα ο κ. Χριστόφιας, σε κρίσιμη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Αττίλα, στη Γενεύη. Απόδειξη του αδιάβαστου -ξύλου απελέκητου- είν’ εκείνο το παραμύθι που εδώ και μήνες διαλαλεί ο Χριστόφιας και οι πέριξ τούτου ότι, δήθεν, «η Τουρκία δεν είναι έτοιμη για λύση, λόγω των επικείμενων τουρκικών εκλογών»! Το 'πε ο ίδιος στους Αμερικανούς, στο Brookings τον Σεπτέμβριο, το 'πε τις προάλλες και στη Γερμανίδα Καγκελάριο. Σαν να πηγαίνει το παιδί σου σε εξετάσεις χημείας και διαλαλεί πως το υδροχλωρικό οξύ είναι «ήτα - δύο - όμικρον» (Η2Ο) που κι οι πλέον άσχετοι ξέρουν ότι είναι του… νερού ο τύπος!
Ε Δ Ω ΚΑΙ 55 χρόνια η Τουρκία αποδεικνύει ότι έχει ΜΙΑ πάγια πολιτική στο Κυπριακό, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ αλλάζει. Όποια κι αν είναι η κυβέρνηση. Όποιο κόμμα ή όποια χούντα κι αν κυβερνά. Στις 27.5.1960 πραξικόπημα ανέτρεψε την κυβέρνηση Μεντερές. Οι πραξικοπηματίες κρέμασαν τον πρωθυπουργό και δύο υπουργούς του, αλλά στο Κυπριακό ακολούθησαν την πολιτική των εκτελεσθέντων. Από το 2002 που κυβερνούν οι ισλαμιστές του κ. Ερντογάν, καυχώνται ότι προσθέτουν επιτυχίες στο Κυπριακό «χωρίς να φύγει ούτ’ ένας στρατιώτης, δίχως να δώσουν σπιθαμή εδάφους». Ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας γνωρίζει, από το 2008 που άρχισε τις «απευθείας συνομιλίες», ότι την τουρκική τακτική την αποφάσισε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας (κεμαλιστών πασάδων και ισλαμιστών κυβερνώντων), τις οδηγίες του οποίου ακολούθησε πιστά ο, κατά τ’ άλλα, «σύντροφός» του και «αριστερός» Ταλάτ.
Η περίπτωση Ταλάτ θα έπρεπε να είχε προσγειώσει επιτέλους τον Χριστόφια. Να διαλύσει τις ψευδαισθήσεις του. Και να τον απαλλάξει από τις αυταπάτες του. Θα 'πρεπε να τον βοηθήσει («παθός - μαθός») να αποκτήσει δύο δράμια μόρφωση και γνώση. Για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από οποιεσδήποτε εκλογές πολιτική της Άγκυρας στο Κυπριακό. Κι αν δεν πήρε είδηση ποια ήταν από Νιχάτ Ερίμ 1956 ώς σήμερα η πολιτική τους, ας διάβαζε το βιβλίο του νυν υπ.Εξ. της Τουρκίας Νταβούτογλου. Κυκλοφορεί και στα Ελληνικά, πανάθεμά το. Κι ας θυμόταν, επιτέλους, πόσο την πάτησε το «πάνσοφο» ΑΚΕΛ του, όταν, λίγους μήνες πριν από τον Αττίλα '74, χαιρέτιζε τότε ως «ελπιδοφόρα για την Κύπρο», την… άνοδο των… «λαϊκών και δημοκρατικών δυνάμεων» του Ετζεβίτ στην εξουσία της Άγκυρας! Έλεος πια. Έλεος!


Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: