Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Άλλη μία "επιτυχία" του υπουργείου Εξωτερικών: Μετά τη Ζιμπάμπουε και η Βολιβία αναγνώρισε την ΠΓΔΜ

Άλλη μία επιτυχία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Η αδράνεια της υπηρεσίας συνέβαλε ώστε σύμφωνα με τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ δύο ακόμα χώρες να αναγνωρίσουν τη γειτονική χώρα με τη Συνταγματική τους ονομασία μέσα σε μία εβδομάδα. Το πλέον όμως εντυπωσιακό είναι, ότι και οι δύο χώρες που αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ η Ζιμπάμπουε και η Βολιβία δεν διαθέτουν και ιδιαίτερα στενούς δεσμούς με τις ΗΠΑ.
Όσον αφορά την αφρικανική χώρα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων συνδέουν την αναγνώριση με τη συνάντηση που είχαν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Νίκολα Γκρούεφσκι και Ρόμπερτ Μουγκάμπε, στο περιθώριο της διάσκεψης Ε.Ε.-Αφρικής στην Τρίπολη της Λιβύης στα τέλη Νοεμβρίου. Το ερώτημα επομένως που προκύπτει τελικά είναι απλό.
Ποια είμαι τα αποτελέσματα των συνεχόμενων ταξιδιών του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος την περίοδο αυτή είναι και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τι έπραξε το ελληνικό ΥΠΕΞ όλα αυτά τα χρόνια που βλέπουμε την διπλωματία της ΠΓΔΜ να συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερες αναγνωρίσεις. Γιατί δεν έχει χρησιμοποιηθεί ο περιβόητος μηχανισμός των γνωριμιών των πολιτιστικών προσωπικοτήτων-εκπροσώπων της χώρας σε όλο τον κόσμο. Μήπως τελικά η αντιμετώπιση του θέματος είναι ότι δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να παλέψουμε για το θέμα και ότι βρέξει ας κατεβάσει. Άλλωστε με τα τόσα οικονομικά που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός ποιος άλλωστε θα νοιαστεί.
Είναι πραγματικά λυπηρό να αφήνουμε μία χώρα με μικρή οικονομική επιφάνεια να μας εξευτελίζει διεθνώς διότι μπορεί να διαθέσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την προπαγάνδα της, τη στιγμή που εμείς προτιμάμε να δίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όχι για την προώθηση των θέσεων μας διεθνώς, αλλά για την ανασυγκρότηση του δικαστικού συστήματος άλλων χωρών.
Τελικά στην Ελλάδα προβληματικές δεν είναι μόνο οι ΔΕΚΟ αλλά και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου όπως τα γεγονότα αποδεικνύουν.

Πηγή : http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: