Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μπροστά από τα γραφεία της ΠΕΟ(Συνδικαλιστική παράταξη του ΑΚΕΛ) θα έκαιγαν ελληνικές σημαίες

Πολίτες κατάγγειλαν στην Αστυνομία ότι άγνωστοι επιχείρησαν να κάψουν τρεις ελληνικές σημαίες που είχαν τοποθετήσει στην κορυφή σωρού ξύλων, τα οποία άναψαν τα μεσάνυκτα, σύμφωνα με το Πασχαλινό έθιμο της “λαμπρατζιάς”.
Μετά τις καταγγελίες αστυνομικοί επενέβησαν και πήραν τις σημαίες από τις σωρούς των ξύλων.
Η ενέργεια, σύμφωνα με τις καταγγελίες, αποδίδεται σε μέλη της “Θύρας 9″, που είναι οπαδοί της Ομόνοιας Λευκωσίας(ομάδα που πρόσκεινται στο ΑΚΕΛ και εχει ξαναγίνει οπως δείχνει η ΦΩΤΟ), έξω από το οίκημά τους στο χώρο των γραφείων της ΠΕΟ.
Την ενέργεια καταδίκασε έντονα ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος με ανακοίνωση καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ “άμεσα και με αποφασιστικότητα να καταδικάσουν το περιστατικό και τους ανεγκέφαλους δράστες και να αποκηρύξουν τέτοιες ενέργειες ώστε να τερματιστεί αυτή η προσπάθεια που στρέφεται εναντίον του ελληνισμού της Κύπρου και που απειλεί να πλήξει τις σχέσεις Κύπρου - Ελλάδας”.

Πηγή : http://www.cna.org.cy/


Σχόλιο Σ.Ο.: Ο κρατικός ρατσισμός και η ελληνοφοβία καλά κρατούν. Το γεγονός ότι οι ρατσιστές ένιωθαν άνετα να κάψουν ελληνικές σημαίες μπροστά από τα γραφεία της ΠΕΟ, της εργατικής συντεχνίας που πρόσκειται στο ΑΚΕΛ, λέει πολλά από μόνο του. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά: Έχουμε καταγράψει άπειρα τέτοια περιστατικά συμβολοκτονίας από τον καιρό της ανόδου του Δημήτρη Χριστόφια στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σχετικά με την ΠΕΟ, να υπενθυμίσουμε πως άνθρωποί της απαίτησαν από αντιστασιακούς Τουρκοκύπριους να κατεβάσουν πανό που στρεφόταν κατά της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής:
«Μέλη της ΠΕΟ απείλησαν φραστικά και επιτέθηκαν με τη γλώσσα του σώματός τους σε μέλη και υποστηρικτές του Κόμματος Νέα Κύπρος (Yeni Kibris Partisi) για το “ατόπημά” τους να αναρτήσουν πανό ενάντια στην Κατοχή στα πλαίσια της δικοινοτικής εκδήλωσης για την Ημέρα Ειρήνης στη νεκρή ζώνη, την 1η Σεπτεμβρίου.» ['Κυπριακό Indymedia' 19/09/2010]



Πηγή : http://www.efylakas.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: