Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ζαλίστηκε η Τουρκία από την φάπα του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Οι εκτελέσεις πολιτών, τα βασανιστήρια σε βάρος των αντιφρονούντων, η ασύλληπτη βία κατά των γυναικών, και οι περιορισμοί στην ελευθερία έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου, συνεχίζονται στην Τουρκία, όπως αναδεικνύει εκ νέου έκθεση του State Department για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Επίσης, αναφέρονται εξωδικαστικές αποφάσεις για εκτελέσεις και βασανισμοί 32 ανηλίκων στις φυλακές των Αδάνων. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις οικογένειες των θυμάτων, οι ανήλικοι ξυλοκοπήθηκαν και στη συνέχεια οι άνδρες ασφαλείας έριχναν αλάτι πάνω στις πληγές τους. Οι άθλιες συνθήκες κράτησης δεν διέλαθαν της προσοχής των απεσταλμένων του State Department αλλά ούτε και οι θάνατοι 37 κρατουμένων.
Στην έκθεση αναφέρετε επίσης ότι η κυβέρνηση επικαλούμενη τη νομοθεσία περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης καθώς και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Ενώ, για την ελευθερία του Τύπου, η έκθεση διαπιστώνει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται αναφέροντας χαρακτηριστικά την απαίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρυσι το Φεβρουάριο, προς τους εκδότες να απολύσει τους δημοσιογράφους που με τα σχόλια τους επηρεάζουν αρνητικά την πορεία της οικονομίας.
Επίσης, η έκθεση καυτηριάζει έντονα την πολύ «ευγενική» μεταχείριση των γυναικών στην Τουρκία (όπως βλέπετε στην φωτογραφία) τις δολοφονίες τιμής δηλαδή και τους βιασμούς.

Πηγή : http://www.elkosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: