Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης

Με τον Λάζαρο Μαύρο



Μ Α Σ ΚΑΤΣΑΔΙΑΖΑΝ, τότε, ονομαστικώς, από την «Χαραυγή» τους (Μ. Πέμπτη 24.4.08 σελ.4). Επειδή εγκαίρως επισημαίναμε, σε ποιες «ακρογωνιαίες» ψευδαισθήσεις στήριξε την πολιτική του για το Κυπριακό ο νεοεκλεγείς τότε ΠτΔ, ΓΓ του ΑΚΕΛ κ. Χριστόφιας. Όταν πανηγύριζαν ότι, «τη Μεγάλη Τρίτη [22.4.08] αρχίζει ο Μεγάλος αγώνας της Κύπρου για την Κύπρο […] οι ομάδες εργασίας και οι τεχνικές επιτροπές […] για πρώτη φορά οι δύο κοινότητες ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ επιχειρούν να σμικρύνουν το χάσμα και να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτές βάσεις σε όλες τις πτυχές και διαστάσεις του εθνικού μας προβλήματος» («Χ» 21.4.08)!!! Αντέλεγε αυτή η στήλη (23.4.08) το πασίγνωστο: Ότι, στα κατεχόμενα κάνει κουμάντο ο Αττίλας. Κι επί της τ/κ μειονότητας ασκεί πλήρη έλεγχο η Άγκυρα. Μ’ ευπειθέστατο όργανο και τον «σύντροφο» Ταλάτ. Σε απάντηση μάς απέδωσαν «χαιρεκακία, χλεύη, μεμψιμοιρία, γκρίνια, μουρμουρητά και άλλα τεκμήρια κακοπιστίας» (Μ. Φράγκου, σελ. 4 «Χ» 24.4.08).
Π Α Ρ Η Λ Θ Α Ν ΔΥΟ χρόνια. Η πολιτική του κ. Χριστόφια, όπως ήταν προβλέψιμο, βυθίστηκε στα λύματα των ψευδαισθήσεών της. Ακρογωνιαία εκ των οποίων υπήρξε εκείνη για τις… «δύο κοινότητες από μόνες τους»! Απότοκος της αυταπάτης της «επαναπροσέγγισης». Που, επί 37 έτη, απέδωσε στο Κυπριακό ένα μηδενικό.
Π Α Ρ Α Μ Ε Ν Ε Ι , όμως, το ζωτικής σημασίας για το λαό ζήτημα. Επιδεινώνεται κιόλας με το ψευδές κι εκβιαστικό δίλημμα, «είτε Διζωνική, είτε Διχοτόμηση», που επιχειρεί να επιβάλει στον λαό ο ίδιος ο ΠτΔ. Εδώ και πολλά χρόνια τούς εξηγούμε, αυτό που είναι πεντακάθαρο στην τουρκική στρατηγική. Ομολογημένο κι απαρέγκλιτα υπηρετούμενο από όλες ανεξαιρέτως τις διαδοχικές τουρκικές κυβερνήσεις. Στις οποίες ανήκει η πατρότητα της ΔΔΟ. Ότι: Η Διζωνική είναι χειρότερη, επικινδυνότερη, τελεσίδικα καταστροφικότερη και από την απεχθέστατη Διχοτόμηση. Επειδή θέτει ΟΛΗ την Κύπρο, κάτω από τον έλεγχο τών ασφυκτικά ελεγχομένων από την Άγκυρα Τούρκων. Επειδή αφαιρεί από τα χέρια των Ελλήνων Κυπρίων τήν, νομίμως και δημοκρατικώς ελεγχόμενη από τους Ε/κ, Κυπριακή Δημοκρατία. Την καρατομεί σε «Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς». Και την παραδίδει ολόκληρη, «επανενωμένη» «αφοπλισμένη», χωρίς καν δικαίωμα αυτοάμυνας, στον τουρκικό έλεγχο.
Ξ Ε Ρ Ο Κ Ε Φ Α Λ Α και με γινάτι παραμένουν εγκλωβισμένοι στις προπατορικές τους αυταπάτες. Στη ζοφερή τούτη κατάσταση, μόνη ελπίδα είναι το ΟΧΙ του κυπριακού Ελληνισμού. Ο λαός θα απαντήσει ξανά στον κ. Χριστόφια και στην περί Διζωνικής πλάνη του. Με το «και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης». Έστω κι αν δεν αποκτήσει ούτε στην επόμενη 2ετία, την ανδρεία για να το παραδεχθεί η «Χαραυγή» του…
ΕΡΩΤΗΣΗ
Για ν’ αποστομώσει και ν’ απομονώσει τους πάσης φύσεως ανεγκέφαλους προβοκάτορες, που διά του καψίματος σημαιών προάγουν το εμφύλιο μίσος, θα μπορούσε άραγε το ΑΚΕΛ, σε κάθε του εκδήλωση να αναρτά και τη Γαλανόλευκη εθνική σημαία της ε/κ κοινότητας, για την οποία, ελληνική σημαία μας, έπεσαν δολοφονημένοι από εγγλέζικα βόλια και οι Ακελιστές ηρωομάρτυρες του Λευκονοίκου, Ανδρέας Εξηντάρης και Μιχαήλ Ευθυμίου Κουρτέλλας, 25η Μαρτίου 1945;
 
Πηγή : http://www.sigmalive.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: