Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"Μίλα Αλβανικά!" νέα καμπάνια των Αλβανών Εθνικιστών της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας. Ετοιμάζουν υλικό για την Ελλάδα!

Την νέα την εθνικιστική καμπάνια παρουσίασε στα μέσα, η εθνικιστική οργάνωση Ερυθρόμαυρη Συμμαχία. Η καμπάνια φέρει το όνομα, "Μίλα μόνο Αλβανικά" και ως στόχο έχει την εκμάθηση της Αλβανικής γλώσσας στα παιδιά των απανταχού Αλβανών μεταναστών.
Η καμπάνια, έχει ως στόχο να εμποδίσει την αφομοίωση των Αλβανών και της γλώσσας τους, στην περιοχή, στην Ευρώπη, ακόμη και στην άλλη ήπειρο" - ανέφερε η δήλωση της οργάνωσης.

Η οργάνωση σε συνεργασία με κάποιον εκδοτικό οίκο, θα τυπώσει χιλιάδες Αλφαβητάρια της Αλβανικής, τα οποία θα είναι δίγλωσσα. Δηλαδή στην Αλβανική καθώς και στην γλώσσα της χώρας προορισμού. Εδώ γεννάται το ερώτημα όλα αυτά τα εκατομμύρια που θα κοστίσουν τα βιβλία αυτά από που καλύπτονται; Μέχρι και το ίδιο το Αλβανικό κράτος έχει δυσχέρειες στην έκδοση και διανομή των συγγραμμάτων. Σημειώνουμε πως για την Ερυθρόμαυρη Συμμαχία είναι πολλές οι φήμες που μιλάνε για Τουρκικό δάκτυλο-χρηματοδότηση.
Οι χώρες προορισμού κατά την οργάνωση είναι η Ελλάδα και ακολουθούν Ιταλία, Μ.Βρετανία, ΗΠΑ, Βέλγιο, Πρέσεβο, Μιτροβίτσα και όπου αλλού υπάρχουν Αλβανοί.
Ουδείς αμφισβητεί το δικαίωμα κάθε λαού για τη γλώσσα του, αλλά όταν οι πρωτοβουλίες προέρχονται από την πιο ριζοσπαστική εθνικιστικής οργάνωση αυτή τη στιγμή στην Αλβανία, η διδασκαλία θα φέρει στοιχεία μεντρεσέ στρατολόγησης παρά εκπαίδευσης.

Πηγή : http://borioipirotika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: