Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Πρώην Τούρκος πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η Άγκυρα έκαιγε ελληνικά δάση!

Τα μυστικά τουρκικά κονδύλια την περίοδο της πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ,προορίζονταν για δολοφονίες Κούρδων και για εμπρησμούς Ελληνικών δασών!
Δημοσίευμα της εφημερίδας Μπιργκιούν που έχουν μεταφράσει τα tourkikanea.gr , υποστηρίζει αυτή την άποψη δημοσιεύοντας και σχετική δήλωση του πρώην Τούρκου πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ,ο οποίος λέει με νόημα:
“Όλοι οι πρωθυπουργοί στο τέλος της θητείας τους ενημερώνουν τον νέο πρωθυπουργό σχετικά με το που και πως χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά, και οι προηγούμενοι από εμένα με είχαν ενημερώσει. Έτσι έκαναν ο Ερμπακάν, ο Ετσεβίτ και ο Ντεμιρέλ. Μόνο η κυρία Τανσού δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για την περίοδο της. Μάλιστα είχε πει πως “Αν το συνεχίσετε θα διαλύσω τον συνασπισμό”. Και εγώ είπα “ας τελειώσει. Αυτό ήταν το τέλος”.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γιλμάζ αναφέρθηκε στη χρήση των μυστικών κονδυλίων εκείνης της περιόδου και έκανε λόγο για αναφορά στην οποία “πέραν των κρατικών μυστικών όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στην αναφορά. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο”,είπε!

Πηγή : http://www.onalert.gr/

*****Σχόλιο: Διαβάστε τα βιβλία του Μάνου Ηλιάδη «Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ» Τμ Α και το πρόσφατο Τμ Β  με τίτλο «Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η Σύγχρονη ΜΙΤ» απο της εκδόσεις Ιμφογνώμων.
Ο Μάνος Ηλιάδης στον Α’ Τόμο («Οι Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες και η ΜΙΤ»)συνέγραψε την πρώτη συστηματική εργασία και μελέτη παγκοσμίως για τις υπηρεσίες ασφαλείας και πληροφοριών της Τουρκίας, με επίκεντρο τη ΜΙΤ. Το έργο εκείνο θεωρήθηκε από …εχθρούς και φίλους θεμελιώδες για τη μελέτη και κατανόηση του ρόλου, των αποστολών αλλά και της εν γένει σημασίας που έχουν οι υπηρεσίες πληροφοριών και η ΜΙΤ στον τρόπο άσκησης εξουσίας και πολιτικής από το τουρκικό κράτος και από τις τουρκικές κυβερνήσεις στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό.Στα χρόνια που πέρασαν από την έκδοση του Α’ Τόμου, αφενός μεν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και η ίδια η ΜΙΤ έχουν εξελιχθεί και έχουν τροποποιήσει και βελτιώσει τον τρόπο δράσεώς τους, αφετέρου δε έχουν αναλάβει νέους ρόλους και αποστολές, στα πλαίσια της νέας εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Ερντογάν και του «νεοοθωμανικού» οράματος του Νταβούτογλου.Η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα και την Κύπρο διότι, όπως υποστηρίζει με συγκεκριμένα στοιχεία ο συγγραφέας, πρόκειται για μία σαφή διαφοροποίηση της τουρκικής απειλής, μία θέση που αποτελεί και τον κεντρικό άξονα του βιβλίου. Από το πλήθος των περιστατικών κατασκοπείας και συναφών υπονομευτικών των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και άλλων τουρκικών φορέων που αναφέρονται στο βιβλίο, προκύπτει ότι η διαφοροποιημένη αυτή απειλή, πέραν του στρατιωτικού τομέα, περιλαμβάνει μία άνευ προηγούμενου οικονομική, θρησκευτική και πολιτιστική διείσδυση της Τουρκίας με σκοπό, εκτός από την δημιουργία τετελεσμένων στη Θράκη και αντίστοιχες ενέργειες στην Ρόδο, Κω κ.λπ., τη δημιουργία προϋποθέσεων για άσκηση επιρροής στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.“Η Μυστική Δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η Σύγχρονη ΜΙΤ” είναι το αποτέλεσμα μίας πολυετούς και άκρως αποκαλυπτικής έρευνας του Μάνου Ηλιάδη, η οποία υποστηρίζεται με πλήθος στοιχείων, συχνά με ελεγχόμενη … αδιακρισία, για πρόσωπα, πράγματα, υπόγειες συνεργασίες των τουρκικών υπηρεσιών με άλλες υπηρεσίες, δίκτυα, μηχανισμούς και μετωπικές οργανώσεις των Τούρκων στην Ελλάδα κ.ά., τα οποία αναλύονται με ιδιαίτερη ενάργεια από τον συγγραφέα, τον μοναδικό, ίσως, ειδικό σε θέματα πληροφοριών στην χώρα μας.
Μελετώντας τα θα διαπιστώσεται οτι δεν μας εκπλήσουν τέτοια δημοσιεύματα. Μας εκπλήσει η αδιαφορία των κυβερνώντων που αυξάνουν την τουρκική επιθετικότητα και τους κινδύνους της πατρίδας μας.

Τα βιβλία θα τα βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο βιβλιοπωλείο Ιωάννου Χρ. Γιαννάκενα
Χαρ. Τρικούπη 14, τ.κ. 106 79 ΑΘΗΝΑ * Τηλ. 210 3628976 - 210 6440 021 και τοτ. 210 3638435
210 3638435

www.hellasbooks.gr και e-mail: acroceramo@hellasbooks.gr
facebook: ΠΕΛΑΣΓΟΣ – ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: