Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Σε κόμμα μετατρέπεται το Μάιο η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία και διεκδικεί… τη μισή Ελλάδα!

Καθώς δείχνουν τα κουκιά, τον προσεχή Μάιο στο αλβανικό πολιτικό-εκλογικό σκηνικό θα μπει κι ένα καινούργιο κόμμα. Το γνωστό πλέον ανθελληνικό εθνικιστικό κίνημα «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία» του Κρεσνίκ Σπαχίου θα μετατραπεί σε κόμμα.
Αυτό θα γίνει κατά το Μάιο, σύμφωνα με τα όσα είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Σπαχίου, εποχή που θα πραγματοποιήσει η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία την πρώτη τη συνέλευση. Παράλληλα ο Σπαχίου είπε πως αν γίνει κάτι τέτοιο, ασφαλώς και θα παραιτηθεί από το αξίωμα του αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης.Επιπλέον ο Σπαχίου «ξεκαθάρισε» κι ένα άλλο θέμα: αυτό της σχέσης με τον αλβανό πρόεδρο και προϊστάμενό του Μπαμίρ Τόπι. Ο Σπαχίου ανέφερε πως ανήκουν σε δυο διαφορετικά πολιτικά ρεύματα και κατά συνέπεια σε διαφορετικά κόμματα. Αυτός όμως δεν προσδιόρισε σε ποιο πολιτικό ρεύμα ανήκει , αλλά έχοντας υπόψη πως το κόμμα του, καθώς ο ίδιος λέει, θα επεκταθεί εκτός των συνόρων, τότε στον ορίζοντα διαφαίνεται η ίδρυση ενός ακροδεξιού σχηματισμού με κυρίως ανθελληνικό προσανατολισμό.

Τα μέλη της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των ακραίων εθνικιστών της Αλβανίας, αποκαλούν «αιμοσταγείς τους Έλληνες γιατί έκαναν εθνοκάθαρση σε βάρος των Τσάμηδων»!
Αναλυτικότερα, αναφέρουν: «Πρόκειται για αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της «Μακεδονίας» και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.». Υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι η Τσαμουριά βρίσκεται το νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας!
Το νέο κόμμα στην Αλβανία, που θα δημοσιοποιήσει την ιδρυτική του διακήρυξη στους επόμενους μήνες θεωρεί πως Αλβανία είναι η Ήπειρος, όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, η Φλώρινα και η Καστοριά!
Ετσι ο κ. Σπαχίου, διεκδικεί τη μισή Ελλάδα.

Πηγές : www.deropoli.com www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: