Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΒΙΒΛΙΟ ΦΟΙΒΟΥ ΚΛΟΚΚΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Γ Ε Γ Ο Ν Ο Σ ΧΑΡΜΟΣΥΝΟ το βιβλίο του στρατηγού Φοίβου Κλόκκαρη.....
Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι για το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, με τον τίτλο «Τουρκική απειλή κατά του Ελληνισμού της Κύπρου», από τις εκδόσεις Επιφανίου, 309 σελίδων.
Καταξιώνει σεμνά κι επαληθεύει ταπεινά, αλλά πλήρως, την αρχέγονη έννοια του ρήματος στρατηγώ. Απάντηση σε όσους μεμψιμοιρούν πως οι Έλληνες δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Αποτελεί σχέδιο αντίστασης κι ανατροπής των όσων σχεδίασαν και σχεδιάζουν εναντίον μας, από Νιχάτ Ερίμ έως Αχμέτ Νταβούτογλου οι Τούρκοι κι από Μακμίλλαν έως Κάμερον οι Εγγλέζοι. Όχι με αβολίδωτες πομφόλυγες δημαγωγικής ψηφοθηρίας, αλλά με συγκεκριμένη και απτή «αλφαβήτα» Στρατηγικής Εθνικής Ασφαλείας, που κάθε σοβαρό κράτος οφείλει για τον εαυτό του. Πολύ περισσότερο η φοβερά απειλούμενη και διαρκώς διακυβευόμενη Κύπρος.
Β Ι Β Λ Ι Ο ΑΠΟΛΥΤΩΣ χρησιμότατο βοήθημα για τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τους νυν κι επόμενους υπουργούς. Τους αρχηγούς κομμάτων, τους συμβούλους τους, τα πολιτικά γραφεία και τις κεντρικές τους επιτροπές. Τους νυν κι επόμενους βουλευτές. Την ηγεσία του ΓΕΕΦ. Διαφωτιστικό για κάθε δημοσιογράφο, που οφείλει να ψάχνει τα σημαντικότερα για το λειτούργημα του δημόσιου ελέγχου και της κριτικής των εκάστοτε κρατούντων. Κατατοπιστικό για κάθε ενεργό πολίτη, ως προς όσα οφείλει καθημερινά ν’ απαιτεί από εκείνους στους οποίους με την ψήφο του αναθέτει εξουσία ν’ αποφασίζουν για το συλλογικό μας μέλλον. Χρήσιμο για κάθε ευσυνείδητο μέλος κόμματος, προκειμένου να 'ναι εντελώς συγκεκριμένα όσα πρέπει πρωτίστως ν’ αξιώνει από τα στελέχη και τους ηγέτες που ο ίδιος εκλέγει στο κόμμα του.



Λάζαρος Μαύρος
 
Εκδόσεις Επιφανίου Λευκωσία -Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: