Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ JACQUELINE DE ROMILLY

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
οργανώνει εκδήλωση μνήμης για την μεγάλη ελληνίστρια Jacqueline De Romilly, την Κυριακή 22α Μαίου ε.ε. και ώρα 1000-1300 ,στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής [οδός Σταδίου και Κολοκοτρώνη.]
Κεντρικός ομιλητής ο κ. Paul Demont, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης με θέμα " Jacqueline de Romilly, εκπαίδευση και Δημοκρατία"
Θα μιλήσουν επίσης οι
-Βασίλης Κωνσταντινόπουλος,Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα "Η Jacqeline de Romilly και ο Θουκυδίδης και
- Αντρέας Καραμάνος, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και π.Πρύτανης και π. Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας με θέμα "Αγαπάμε τα Αρχαία Ελληνικά, η Jacqueline de Romilly κι εμείς"
ενώ θα χαιρετήσει ο Καθηγητής Βασίλης Φίλιας, π.Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς και θα προσφωνήσει η Νίκη Γουλανδρή , Πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα εκτεθούν τα μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα βιβλία τη;ς Jacqueline de Romilly απο τη βιβλιοθήκη του Γιώργου Δολιανιτη , Συγγραφέα πρ.Σχολάρχη,μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: