Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΣΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΗΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΗΦΟΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΑΤΟΣ.

γράφει ο Reporto

Στην Ισπανία η νεολαία έχει ξεσηκωθεί…
Με τον δικό της τρόπο. Με τους δικούς της ρυθμούς. Με τη δική της απόπειρα «οριοθέτησης» των όποιων πολιτικών της αιτημάτων.
Και ξεσηκώθηκε ακηδεμόνευτα, ακαθοδήγητα, και με εμφανή την περιφρόνησή της στο σύνολο του πολιτικού συστήματος, που είτε πρωτοστατεί (κάποια τμήματά του) στην καταβαράθρωση του τόπου, είτε καθίσταται εξ αντικειμένου συνένοχο (κάποιες άλλες συνιστώσες του), αφού αρκείται στο ρόλο του θεατή ή στην καλύτερη περίπτωση του φραστικά – άρα και ανώδυνα αντιπολιτευόμενου – στις εφαρμοζόμενες πολιτικές που καταστρέφουν τη χώρα.
Σ αυτό το πολιτικό σύστημα, η Ισπανική νεολαία του γύρισε την πλάτη περιφρονητικά, γιατί το θεωρεί άτολμο, αναποφασιστικό, υποταγμένο ή στην καλύτερη περίπτωση παντελώς ανίκανο να ανταποκριθεί στο ρόλο του, να αναλάβει πρωτοβουλίες, να ενεργοποιήσει την κοινωνία και να δρομολογήσει πολιτικές ανατροπές που θα βάλουν τον τόπο σε μια άλλη πορεία.
Και φυσικά δε θα περίμενε κανείς από τους πρωτεργάτες της Ισπανικής καταστροφής να μιλήσουν με λόγια εγκωμιαστικά για τις εκδηλώσεις της νεολαίας που και αμφισβητεί, και δεν υποτάσσεται, και δηλώνει παρούσα στη διεκδίκηση της ζωής της.
Το να αντιμετωπίζεται όμως αυτό το κίνημα εν πολλοίς σαν «εχθρός του λαού» από τους κομμουνιστές της Ισπανίας, συνιστά αν μη τι άλλο κατάντια χειρίστου είδους.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας:
Με αφορμή τις πρόσφατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που γίνονται από την Κυριακή 15 Μάη σε πλατείες πόλεων της Ισπανίας με συνθήματα ενάντια στη «διαφθορά των πολιτικών, την οικονομική κρίση, τους τραπεζίτες, την ανεργία», από το λεγόμενο κίνημα «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», που συντονίζεται μέσω διαδικτύου, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας εξέδωσε χτες ανακοίνωση αναλύοντας την κατάσταση.
Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι το «κίνημα» αυτό «επιτίθεται στη διεύρυνση της ταξικής πάλης, πρόκειται για ένα διαταξικό μόρφωμα με ξεκάθαρο μικροαστικό χαρακτήρα», και προσθέτει: «Συμβάλλει να ανακόπτεται η ενίσχυση μιας στάσης αντιπαράθεσης με τις ρίζες της καπιταλιστικής κρίσης. Με τη χειροτέρευση της καθημερινής ζωής της εργατικής τάξης, άλλων στρωμάτων και της νεολαίας και λαμβάνοντας υπόψη τις ανεπάρκειες του επαναστατικού υποκειμενικού στοιχείου, βρίσκουν διέξοδο από τη δυσαρέσκειά τους μέσω ρεφορμιστικών και μικροαστικών εκφράσεων, ενώ γίνονται ευάλωτοι στη χειραγώγησή τους από το σύστημα ώστε να αποτραπεί το ανέβασμα συνείδησης (...) Μια τέτοια ρεφορμιστική προσέγγιση δεν αμφισβητεί καθόλου το καπιταλιστικό σύστημα, απλά επιχειρεί να το μεταρρυθμίσει ώστε να λειτουργήσει καλύτερα. Σε τέτοιες ρεφορμιστικές θέσεις, που περιγράφονται από την Ενωμένη Αριστερά και το ΚΚ της Ισπανίας στη λογική της πορείας προς έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, συμπεριλαμβάνονται και μια σειρά θέσεις που ανοιχτά αποτελούν επίθεση στις μορφές οργάνωσης του εργατικού κινήματος, το Κόμμα και τα Σωματεία (...) Εκμεταλλευόμενο το αρνητικό προσωπείο των αστικών κομμάτων και των βασικών συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών, (το κίνημα αυτό) εμφανίζεται ως "απολιτικό" και ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και υποτίθεται οργανώνεται μέσω της "κοινωνικής δικτύωσης", που σ' αυτή την περίπτωση αποτελεί παραπλανητικό στοιχείο σε ό,τι αφορά ορισμένες μορφές οργάνωσης της εργατικής τάξης».
«Το καθήκον των κομμουνιστών σ' αυτήν την περίπτωση δε θα πρέπει να είναι η ενίσχυση τέτοιων συγκεχυμένων εργαλείων ή η τυφλή συμμετοχή αλλά να διπλασιάσουν την ιδεολογική τους επίθεση και την πρακτική τους δουλειά με στόχο την ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος όσον αφορά την οργάνωση της εργατικής τάξης που γνωρίζει τον επαναστατικό της ρόλο. Αν δεν εργαστούμε έτσι, όπως αναφέρεται και στην απόφαση του 9ου Συνεδρίου μας, θα χάσουμε τον προσανατολισμό των συγκεκριμένων συνθηκών κάτω από τις οποίες αναπτύσσεται η ταξική πάλη στη χώρα μας». Επιπλέον, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας σημειώνει: «Ενα άλλο στοιχείο που ενισχύει τη δυσπιστία μας σ' αυτή τη διαδικασία είναι η εκτεταμένη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης (...) Ενώ άλλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που εναντιώνονται στο σύστημα δεν έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση».
Δηλαδή βρε παλικάρια…
Είναι έγκλημα που αυτοί οι άνθρωποι δεν υποτάχθηκαν???
Φταίνε αυτοί για την ανικανότητά σας να πρωτοπορήσετε εσείς σε αγώνες ανατροπής???
Φταίει αυτή η νεολαία που οι "ορισμένες μορφές οργάνωσης της εργατικής τάξης" τις οποίες εκθειάζετε, δεν το ενέπνευσαν με τη στάση τους και με τη δράση τους για να το εντάξουν σ αυτές???
Είναι δυνατόν βρε επαναστατημένοι λεβέντες να αντιμετωπίζετε με τέτοιον τρόπο ένα κομμάτι του λαού που καλώς ή κακώς επέλεξε να βγει στους δρόμους έστω και με ημιτελή ή μη επαρκώς ριζοσπαστικοποιημένα αιτήματα???
Αντί να συμμετέχετε σε αυτούς τους αγώνες δίνοντας και την ψυχή σας για να ρισοσπαστικοποιηθούν τα αιτήματα, και να εμπνεύσετε τον καθολικό ξεσηκωμό του Ισπανικού λαού, καταφεύγετε στη φτηνή σπέκουλα σε βάρος της νεολαίας που σας ξεπέρασε???
Τα «συγκεχυμένα εργαλεία» και η «τυφλή συμμετοχή» είναι αυτά που σας φταίνε βρε λεβέντες, η ο κακός σας ο καιρός που αποφεύγετε πεισματικά να δείτε τι γίνεται πέρα από τη μύτη σας???
Και ποιο είναι το καθήκον των κομμουνιστών βρε πολιτικοί φαφλατάδες τελικά???
Να μιλούν γενικόλογα και με αοριστολογίες για τον «επαναστατικό ρόλο της εργατικής τάξης» και να στέκονται απέναντι σε αγωνιζόμενα τμήματα του ίδιου τους του λαού καταγγέλοντας τα επειδή επέλεξαν να ξεσηκωθούν??? Αυτό είναι???
Ή μήπως να συμμετέχουν άδολα και ανυστερόβουλα σ αυτούς τους αγώνες με προοπτική να τους διευρύνουν και να τους γενικεύσουν???
Η νεολαία είναι ο εχθρός σας που επιχειρείτε συλλήβδην να χαρίσετε στους «ρεφορμιστές» επειδή κατάφερε στην πράξη να φύγει μπροστά και να σας κεράσει τη σκόνη του???
Που είστε εσείς άθλιοι σεχταριστές να μπολιάσετε αυτό το κίνημα με διευρυμένα πολιτικά αιτήματα αποδεικνύοντας στην πράξη την πρωτοπορία σας και όχι τη θλιβερή μικρότητά σας???
Κούνια που σας κούναγε αν πιστεύετε ότι οι κοινωνίες θα σας κάνουν τη χάρη να σας περιμένουν να ερωτοτροπείτε με τις φανφάρες περί ιδεολογικής καθαρότητας και μάλιστα σε εποχές που η παγκόσμια διακυβέρνηση σαρώνει τα πάντα…
Όποιος δεν είναι εχθρός σας πρέπει να είναι μαζί σας σ αυτές τις συνθήκες της γενικευμένης επίθεσης.
Και η νεολαία που αγωνίζεται δεν είναι εχθρός σας γιατί ακόμα και αν έχει «φτωχά» κατά τη γνώμη σας αιτήματα, διαθέτει πλούσια καρδιά και την έβγαλε στο πεζοδρόμιο για λογαριασμό ολόκληρης της κοινωνίας.Την ίδια στιγμή εσείς, επιδίδεστε σε «ασκήσεις επί χάρτου» μετατρέποντας την επαναστατική ιδεολογία σε θλιβερό ιδεολόγημα που σας καταδικάζει στην απομόνωση και στον επικίνδυνο σεχταρισμό με «πλούσια» λόγια, αλλά με ανώδυνη δράση απέναντι σ ένα σύστημα που γενικεύει την επίθεσή του και καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του.
Περιμένετε να γκρεμίσετε τον καπιταλισμό και μετά …ξυπνάτε…
Θα σας έχουν πάρει και τα σώβρακα και θα ναι ντάλα μεσημέρι!!!

Πηγή : http://ellinikoforum.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: