Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

"Η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι"

Σε μία εξαιρετικά προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας Namik Kemal Zeybek που ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι, δύο νησιά που διατείνεται ότι ανήκουν στην Τουρκία.
"Τα δύο αυτά νησιά ανήκουν βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας", σημείωσε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέμεινε σιωπηλή.
Θέλοντας να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ανέφερε ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι ανήκουν στην Τουρκία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και βρετανικούς χάρτες του 1947.
Συνέχισε αναφέροντας ότι οι Έλληνες αξιωματικοί πηγαίνουν παράνομα στα νησιά αυτά, παραβιάζουν τα σύνορα και πατάνε σε τουρκικά εδάφη, ενώ κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι επιτρέπει την παρανομία αυτή.
"Θα πάω χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο. Αν δεν βρω βάρκα, θα πάω κολυμπώντας και θα βγω στο νησί αυτό. Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο", σημείωσε.
Θυμίζει μάλιστα το ρόλο της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Tansu Çiller, στην κρίση των Ιμίων και τη στάση της αναφορικά με την ελληνική σημαία.
"Έτσι θυμάμαι εκείνες τις ημέρες της εθνικής συνειδητοποίησης", ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι "η ελληνική σημαία κατέβηκε".
Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιανουαρίου του 1996, η πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωνε μέσα στην τουρκική βουλή ότι την επόμενη ημέρα η ελληνική σημαία θα έχει κατέβει από τα Ίμια.

Πηγή : http://www.news247.gr/

1 σχόλιο:

Χωρίς Όνομα είπε...

Πού να είναι άραγε οι OYKάδες, οι Έλληνες αντίστοιχοι των αμερικανών SEALS να πάνε να τον "τσιμπήσουν" επιτόπου και να του μάθουν καλύτερη γεωγραφία του βλάκα αυτού τούρκου.

Γιατί μόνο οι Αμερικάνοι έχουν τα κότσια και αυτό που λένε, αργά ή γρήγορα το κάνουν; Είδατε με τον Bin Laden. Aν "εξαφανιστούν" ξαφνικά μερικοί από δαύτους, (αυτός εδώ και ο άλλος που είπε ότι σύντομα θα βγάλουμε μαντήλι για να ζητιανέψουμε) να τους ψάχνουνε αλλά να μην τους βρίσκουνε, να δείτε, συμμορφώνονται οι "απέναντι" κρετίνοι, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Αλλά βρίσκουνε τον μιμίκο τον Δρούτσα και το "πεντί", τον ολίγιστο και τα κάνουνε οι βρομοτουρκαλάδες.

Πού θα πάει όμως, θα ξημερώσει και για μάς ...