Η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων, με τούτες τις γραμμές της θέλει να τιμήσει την ιστορική μνήμη δύο λαμπρών ηρωικών σελίδων των προγόνων μας, που έμειναν ανεξίτηλες στην παγκόσμια Ιστορία.
Πρόκειται για τα παγκοσμίως ιστορικά γεγονότα της μάχης του Μαραθώνος, το Σεπτέμβριο του 490 και της θρυλικής ναυμαχίας της Σαλαμίνος τον ίδιο μήνα το 480 π.Χ
Εν όψει του γεγονότος ότι όλα ετούτα τα χρόνια καταβάλλεται μεθοδευμένη προσπάθεια να διαγραφούν οι λαμπρές σελίδες της εθνικής μας ιστορίας, η Επιτροπή μας θεωρεί εθνικό της χρέος να θυμίσει στους Έλληνες τις δύο αυτές ιστορικές επετείους που πέρασαν στο χώρο του θρύλου.
Πρόκειται για επετείους που με τον ασύλληπτο ηρωϊσμό των πρωτεργατών τους διέγραψαν τις θρυλικές τους αποστάσεις στην παγκόσμια ιστορία, ως διάττοντες αστέρες.
Οι εκτιμήσεις αυτές δεν ανήκουν στην Επιτροπή μας αλλά στους αντικειμενικούς ιστορικούς που δεν μπορούν να κατηγορηθούν για... εθνικισμό, τον οποίο πιπιλίζουν οι δήθεν προοδευτικοί.
Μονολεκτικά, μεταφέρουμε τις επί του προκειμένου απόψεις των διακεκριμένων Ελληνιστών και Ιστορικών του Παν/μίου του Καίμπριτζ, οι οποίοι γράφουν: «Η μάχη του Μαραθώνα είχε παγκόσμια σημασία», ενώ για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας γράφουν: «Η νίκη των Ελλήνων στη Σαλαμίνα προκάλεσε την κατάρρευση του ηθικού της περσικής ηγεσίας σε τέτοιο βαθμό ώστε να εγκαταλείψει ουσιαστικά τον αγώνα».
Θα προσθέσουμε ακόμη και την έγκυρη γνώμη του Άγγλου φιλόσοφου Τζων Στιούαρτ Μιλλ, που έγραφε: «Εάν η έκβαση της μάχης του Μαραθώνα ήταν διαφορετική, οι Βρετανοί και οι Σάξονες μπορεί ακόμη να τριγύριζαν στα δάση».
(Για τα ιστορικά αυτά γεγονότα βλ. την: «Ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας» του Παν/μιου του Καίμπριτζ, Λονδίνο 1988, επανέκδοση από την εφ. «Τα Νέα», 2005, τομ. Β΄, σελ. 233 επ. και σελ. 189 που αναφέρεται στο Μαραθώνα. Για τη Σαλαμίνα βλ. σελ. 301 επ.).
Η ΕΕΕΘ καλεί τους συνέλληνες ν’ αντισταθούν στην απόπειρα που επιχειρείται από κάθε λογής ανθελληνικούς και σκοτεινούς κύκλους εντός και εκτός Ελλάδας για τη διαγραφή της Ιστορίας μας και της μνήμης μας.
Η απόπειρα αυτή αποτελεί παραχάραξη όχι μόνο της ελληνικής ιστορίας αλλά και της ευρωπαϊκής, εν όψει του γεγονότος ότι οι νίκες αυτές των Ελλήνων, στον Μαραθώνα και την Σαλαμίνα, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την περίλαμπρη νίκη στις Πλαταιές που θ’ ακολουθήσει το 479.
Γράφουν οι Βρετανοί ιστορικοί: «Η νίκη στις Πλαταιές καθόρισε την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ιστορίας περισσότερο από ό,τι η νίκη του Μαραθώνα ή της Σαλαμίνας» (βλ. την πιο πάνω ιστορία, τόμ. Γ΄, σελ. 31).
Όταν οι Ευρωπαίοι ομολογούν και αναγνωρίζουν αυτή την κοσμοϊστορική σημασία αυτών των μαχών θα ήταν εθνικό έγκλημα να επιτρέψουμε την υποβάθμισή τους.
Αθήνα, 17/9/2012
Για το Δ.Σ. της Επιτροπής
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Π.Λ. Παπαγαρυφάλλου Αλέκος Σύρμας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου