Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Β.Ήπειρος-Κορυτσά: Οι Ισλαμιστές ΑΠΕΙΛΟΥΝ.


Μετά το χτίσιμο τζαμιών στην πόλη αλλά και σε όλα σχεδόν τα χωριά της περιοχής -ώστε να αλλοιώσουν την εθνολογική ταυτότητα του τοπίου και της περιοχής- είχαμε τηνεπίσημη διείσδυση ισλαμιστών στα δημόσια σχολεία της Κορυτσάς.
Τώρα άρχισαν και οι απειλές με σκοπό την απαγόρευση τέλεσης ακολουθιών στα Ελληνικάστις Ορθόδοξες εκκλησίες.
P1050057sm.jpg
Αναδημοσιεύουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το Ιστολόγιο Ορθόδοξη Κορυτσά:
(…)
4. Καταγγέλλουμε την λεκτική βία που ασκήθηκε στον ψάλτη (τ’ όνομα τους δεν το αναφέρουμε για ευνόητους λόγους) του Καθεδρικού ναού Κορυτσάς τον οποίο δύο άτομα από κάποια αδελφότητα «Βάσα» τον σταμάτησαν εχθές μετά τον εσπερινό και αφού του έκαναν παρατήρηση για τους ψαλμούς και τα τροπάρια που είπε ελληνικά (ο ίδιος ξέρει να διαβάσει ελάχιστα αλβανικά) τον «συμβούλεψαν» να μην το επαναλάβει γιατί θα το μετανιώσει.
P1050070+sm.jpg
Πρώτον, αυτά τα άτομα δεν καταλαβαίνουν ότι η Εκκλησία δεν ανήκει σε κανένα κράτος αλλά στον Χριστό και αν κάποιος θέλει να προσευχηθεί στην γλώσσα του η των προγόνων τουδεν μπορεί να το σταματήσει κανένας.
P1050056sm.jpg
Επίσης να μην ξεχάσουμε ότι η ελληνική γλώσσα ήταν η γλώσσα με την οποία η ορθοδοξία αναπτύχθηκε και εκπροσωπήθηκε για 1400 χρόνια στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Τα περισσότερα από τα λειτουργικά βιβλία είναι στα ελληνικά και τώρα ξεκίνησαν να μεταφράζονται στα αλβανικά.
http://antiparakmi.blogspot.com/2012/09/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: