Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΚΑΔΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-9-2012

Την επέτειο μνήμης για τα 191 χρόνια από την Άλωση της Τριπολιτσάς, τίμησε το βράδυ του Σαββάτου 
22 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο «Βορεινό», ο Σύλλογος Αρκάδων Άνω Λιοσίων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Την ομιλία που περιέγραφε με σαφήνεια τα ιστορικά γεγονότα, εκφώνησε Γραμματέας του Συλλόγου, ιστορικός και συγγραφέας, Γεώργιος Πραχαλιάς, ο οποίος συνέδεσε αριστοτεχνικά το σήμερα με το χθες. Ο εξειδικευμένος στην βιογραφία του γέρου του Μοριά ομιλητής, υπενθύμισε, πως το χαστούκι που έφαγε από έναν Τούρκο περαστικό σε μικρή ηλικία ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, τον οδήγησε στο να μεγαλουργήσει για την Ελλάδα - επισημαίνοντας - πως μείς οι Έλληνες, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τα χαστούκια που τρώνε σήμερα από τους δανειστές μας. Κι αυτό, γιατί είμαστε ένας περήφανος Λαός, που δεν έχουμε μάθει να σκύβουμε το κεφάλι. Τα παιδιά των χορευτικών τίμησαν κι εκείνα με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την επέτειο της Άλωσης, παρουσιάζοντας με περισσή λεβεντιά ένδοξους αρκαδικούς χορούς. Η επετειακή εκδήλωση, την οποία τίμησε μεγάλος αριθμός επισήμων και αρκετός κόσμος, έκλεισε με γνήσιο αρκαδικό γλέντι και το κέρασμα της πατροπαράδοτης γουρουνοπούλας.

Την Επιτροπή εκπροσωπησαν ο Πρόεδρος Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, ο Αντιπρόεδρος Σπυρίδων Δημητρίου και ο Γενικός Γραμματέας Αλέξανδρος Σύρμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: