Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η Γερμανοκρατούμενη Ελλάδα…

Γράφει ο ΔΑΜΩΝΙΔΗΣ...

Ο Έλληνας Ιστορικός Κωνσταντίνος Σάθας* συνέγραψε το, αδιαμφισβήτητου επιστημονικού κύρους, ιστορικό πόνημα «Η Τουρκοκρατούμενη Ελλάς» και ανέλυσε με τη συμβολή ποίων και πώς το Ελληνικό Γένος ήχθη στη μακρά νύχτα της Οθωμανοκρατίας (1453-1821), καθώς και τον αδιάκοπο αγώνα των απροσκύνητων Γραικών να αποτινάξουν τον ζυγό των βάρβαρων ασιατών κατακτητών.

Ο Ιστορικός του μέλλοντος θα ομιλεί για τη «Γερμανοκρατούμενη Ελλάδα» της περιόδου 2009 – και είναι βέβαιο ότι θα κατατάξει την περίοδο αυτή στις πλέον μελανές σελίδες του Νεοελληνικού βίου, που αναμφιβόλως θα δώσουν ερέθισμα σ' έναν νέο Ρόδη Ρούφο** να σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα και το ήθος των «Νέων Γραικύλων»…

Οι πεφοβημένες κυβερνώσες «Ελίτ» και οι «Φαμίλιες», που η δύστηνος μοίρα της Χώρας τις έφερε στην Εξουσία, την τελευταία δεκαεξαετία, ανιστόρητες και διαπνεόμενες από το πνεύμα των Ετεροχθόνων των μέσων του 19ου αιώνα, απεμπόλησαν την Εθνική Κυριαρχία και συνέπραξαν στην υπαγωγή της Χώρας στην οικονομική υποτέλεια στον Γερμανικό Νεοϊμπεριαλισμό, προκειμένου να αποσπάσουν τις «ευλογίες» του Βερολίνου για τη νομή της Εξουσίας!

Η Γερμανική βουλιμία…

Η Ιστορική Δικαιοκρισία επιβάλλει να διαχωρισθεί η Γερμανική επεκτατική βουλιμία της περιόδου των ανεξάρτητων Γερμανικών Κρατών, η πλειονότητα των οποίων κατά τη διάρκεια των αρχών του 19ου αιώνα και μέχρι την ενοποίηση της Γερμανίας τις τελευταίες δεκαετίες του ίδιου αιώνα είχε βαθύτατα επηρεασθεί από το πνεύμα των ιδεών της μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης (1789), από εκείνη της ενοποιημένης Γερμανίας επί Βίσμαρκ. Η ενοποιημένη Γερμανία του 19ου αιώνα εισήλθε στον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό απόκτησης «Ζωτικού Χώρου» και εγκολπώθηκε το αποικιοκρατικό πνεύμα. Ταυτοχρόνως, ομού με την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία, στήριξε την εξωτερική πολιτική της στην αντίληψη ότι η ΝΑ Ευρώπη ανήκει στη Ζώνη Επιρροής του Γερμανόφωνου Χώρου.

Στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, συνέπραξε ενεργώς στην οικονομική και στρατιωτική διείσδυση και προσέφερε βοήθεια στην ψυχορραγούσα Οθωμανική Αυτοκρατορία για να καταπολεμήσει τη διαμόρφωση των Εθνικών Κρατών στην Οθωμανοκρατούμενη Βαλκανική.

Η ενοποιημένη Γερμανία του Βίσμαρκ καταπολέμησε λυσσαλέως την εκπλήρωση της εθνικής ολοκλήρωσης του Ελληνισμού, ομού βεβαίως, κατά περιπτώσεις, με τον Αγγλο-Γαλλικό παράγοντα, στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την κάθοδο της Ρωσίας στις «θερμές θάλασσες» του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια του ανοήτου πολέμου του 1897 ο γερμανός στρατάρχης Φον Γκολτς προΐστατο των ανοργανωμένων Οθωμανικών δυνάμεων και το αυτό παρατηρείται και κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου με τον Φον Σάντερς Πασά.

Εμπνευστές των Γενοκτονιών…

Γερμανικής έμπνευσης υπήρξε κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, το Ολοκαύτωμα των Αρμενίων και η εξόντωση του Ελληνισμού των Μικρασιατικών Παραλίων με τον εγκλεισμό του άρρενος πληθυσμού στα στρατόπεδα-κρεματόρια των «Αμελέ Ταμπουρού»…

Η Γενοκτονία, υπό Γερμανική Καθοδήγηση, των μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπήρξε η συστηματική κρατική πολιτική της ενοποιημένης Γερμανίας, σε σημείο ώστε στη διαβόητη σύσκεψη των αξιωματούχων του Ναζισμού στο θέρετρο της λίμνης Βάνζεε, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και καταστρώθηκε το σχέδιο «Τελική Λύση» του Ευρωπαϊκού Εβραϊσμού, καθώς και των άλλων μειονοτήτων (π.χ., Αθιγγάνων κ.λπ.), με κάποιες αμυδρές αντιρρήσεις, να προβληθεί από τον Αδόλφο Χίτλερ το διαβόητο επιχείρημα:

- «Μα, ποιος θυμάται σήμερα την εξόντωση των Αρμενίων;»…

Η προφητεία Ντε Γκωλ…

Η ενοποιημένη Γερμανία (1860 -1945) αιματοκύλησε τον Κόσμο τρεις φορές, σε σημείο ώστε ο Γάλλος Ηγέτης Κάρολος Ντε Γκωλ τον Μάιο του 1945, με τη συντριβή του Ναζισμού και τη διαίρεση της Γερμανίας σε Ανατολική και Δυτική, να ορκισθεί:

«Όσο ζω, δεν θα επιτρέψω την επανενοποίηση της Γερμανίας…».

Και πάλι σήμερα η Ενοποιημένη Γερμανία, στο πλαίσιο των γεωπολιτικών επεκτατικών βλέψεών της, επανέφερε στο προσκήνιο, όχι όμως με τον μανδύα των «τανκς του Γκουντέριαν», αλλά με τα «λευκά κολάρα» των γραφειοκρατών του Βερολίνου, το «όραμα» των «Ζωνών Επιρροής» στη ΝΑ Ευρώπη και ευρύτερα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, τη «Γερμανική Ευρώπη», όπως διατείνονται οι ρεβανσιστικοί κύκλοι των κυρίαρχων ελίτ της χώρας.

Πρωταγωνίστησε στη διάλυση της Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας με την υποκίνηση των εθνοτικών εξεγέρσεων, κυρίως της Κροατίας, την απόσπαση, με τον ανηλεή βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ, του προτεκτοράτου του Κοσόβου, ενθάρρυνε τον Αλβανικό Μεγαλοϊδεατισμό και συνέτεινε στη δημιουργία ασθενών κρατικών μορφωμάτων προκειμένου να τα ελέγχει. Ως προς την Ελλάδα, επανέφερε στο προσκήνιο, εκμεταλλευόμενη την εγκληματική πολιτική εις βάρος της Χώρας των κυβερνήσεων του Γ. Α. Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου, μηδέ της σημερινής τρικομματικής (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) εξαιρουμένης, το σχέδιο του Ναζιστή υπουργού Οικονομικών Φουνκ για μετατροπή της Χώρας μας σε «τόπο παραθερισμού των Αρίων» μέσω των «Ελεύθερων Οικονομικών Ζωνών».

Ειδικότερα: Μεθοδευμένα και σε συνεργασία με την πατροπαράδοτη ευνοούμενή της Τουρκία, η Γερμανία της κ. Μέρκελ, με τη σύμπραξη και ημεδαπών, εκφραστών υπόπτων συμφερόντων, επιδιώκει τη δημιουργία ΕΟΖ στην ευαίσθητη για την Εθνική Ασφάλεια της Ελλάδας περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σχέδιο διάσπασης της Χώρας…

Μάλιστα, ενδεικτικό των Γερμανικών προθέσεων, προκειμένου να προωθηθεί το σχέδιο των ΕΟΖ στο συγκεκριμένο διαμέρισμα της Χώρας, με την επιδίωξη δημιουργίας «Γερμανικής αποικίας» στην περιοχή, είναι το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «Επικαίρων» (τεύχος 151, της προηγούμενης εβδομάδος), όπου σημειώνεται:
• Το Γερμανικό σχέδιο για τη δημιουργία ΕΟΖ στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη συνέταξε ο γερμανός δικηγόρος Hans Beeg, επικεφαλής του νομικού γραφείου Danckelmann und Kerst.

Στο σχέδιο Beeg προβλέπεται ότι η διοίκηση στη συγκεκριμένη ΕΟΖ θα ασκείται από τη χώρα προέλευσης του επενδυτή.

Συνήγοροι του σχεδίου αυτού, γερμανοί οικονομικοί παράγοντες, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Φίλιπ Ρέσλερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανός Μάρτιν Σουλτς και ο εν Ελλάδι εγκατεστημένος «Ανθύπατος» Χορστ Ράιχενμπαχ!

Μάλιστα, στις σχετικές εκδηλώσεις και κινήσεις δραστήρια ήταν η παρουσία του Τούρκου Προξένου Κομοτηνής Μ. Σάρνιτς.

• Ο Τούρκος διπλωμάτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Επικαίρων», «βλέποντας μια μοναδική ευκαιρία για τη χώρα του να επεκτείνει την επιρροή της μέσω των επενδύσεων στη Θράκη… τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της δημιουργίας ΕΟΖ στην περιοχή…»!

Η ενοποιημένη Γερμανία, κατά ιστορικό παραλληλισμό, όπως το διάστημα του 1914-1917, με τον κόμη Σενγκ, συνέβαλε στον Εθνικό Διχασμό και στη διάσπαση της Χώρας, υποχθονίως το ίδιο επιδιώκει και σήμερα υπό την Άνγκελα Μέρκελ…

Οι Γραικύλοι, αείμνηστε Ρόδη Ρούφο, συνεχίζουν να δίνουν το «παρών»; 



* Σάθας Κωνσταντίνος (1842 - 1914): Ιστοριοδίφης και ιστοριογράφος. Η προσφορά του στην έρευνα της ζωής και της δράσης του Μεσαιωνικού Ελληνισμού υπήρξε πολύτιμη. Έργα του: «Χρονικόν του Γαλαξειδίου» (1865), «Μνημεία της Ελληνικής Ιστορίας», τόμοι 9 (1880 - 1890), «Μεσαιωνική βιβλιοθήκη», τόμοι 7 (1872-1894).

** Ρόδης Ρούφος (1924 - 1972): Συγγραφέας του ιστορικού μυθιστορήματος «Γραικύλοι» (1967). Εισήλθε στο διπλωματικό σώμα το 1949, ενώ ταυτοχρόνως ανέπτυξε πολυδιάστατη λογοτεχνική δράση. Κατά τη διάρκεια της πρώτης Γερμανικής Κατοχής (1941 - 1944) έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Αρνήθηκε να υπηρετήσει το Απριλιανό καθεστώς των Συνταγματαρχών και παύθηκε από τη διπλωματική υπηρεσία. Ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση στο Εσωτερικό με το λογοτεχνικό του έργο.

www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: