Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Μία περίεργη εκδήλωση στον Ιανό…


IANOS-1

Το πρόγραμμα για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας και ο IANOS διοργανώνουν συζήτηση με θέμα “Η Θράκη όπως δεν την ξέρετε – Αφηγήσεις μιας εκπαιδευτικής αλλαγής με λέξεις και νότες”, με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος.

Ομιλητές:
Μαριέττα Γιαννάκου, βουλευτής Ευρωκοινοβουλίου, επικεφαλής Ευρωβουλευτών Νέας Δημοκρατίας
Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος, ΤΑ ΝΕΑ / MEGA
Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Άννα Φραγκουδάκη, ομότιμη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστ. υπεύθυνη του προγράμματος
Σεριφέ Σιράκ, φοιτήτρια Πανεπιστημίου ΑΘηνών.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση συνθέσεων από το συγκρότημα βαλκανικής, ανατολικής και ελληνικής έντεχνης μουσικής Balkanatolia που δημιουργήθηκε το 1995 στη Ροδόπη από μέλη της μειονότητας και της πλειονότητας μαζί.
Το Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με συμπράττοντα φορέα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαικής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικών πόρων συμβάλλοντας από το 1997 στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών της μειονότητας με στόχο την αρμονική τους ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα, την εργασία και την ευρύτερη κοινωνία ως ισότιμων πολιτών.

 Την ώρα που ο Ιδρυτής του ΙΑΝΟΥ θα οδεύει σε δίκη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος μαζί με τον Άκη και άλλους 16 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=196359&catid=4


Δεν υπάρχουν σχόλια: