Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ «ΔΗΛΩΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Του Κώστα Μαυρόπουλου

Οι αναγνώστες του παρόντος σημειώματος, ας μου συγχωρήσουν μια σύντομη εισαγωγή.
          Λόγω βουλήσεως της τύχης, έλαχε να έχω δύο πατρίδες: την Ελλά-δα – ιστορική πατρίδα των προγόνων μου, από πλευράς και των δύο γονιών μου – και την Ρωσσία, επειδή γενέτειρά μου ήταν η παράλια πόλη του Καυκάσου – Τουαψέ.
          Η ρίζα των οικογενειών τόσο από την πλευρά του πατέρα μου, όσο και από την πλευρά της μητέρας μου, κρατά από το ορεινό προάστιο της Τραπεζούντας, την ηρωική Επτάκωμη Σάντα, η οποία δικαίως ονομάσθη-κε Σούλι του Πόντου, επειδή, ως τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μι-κράς Ασίας, ένοπλος Τούρκος δεν τολμούσε να πατήση τα Άγια χώματά της!  
          Όσο υπήρχε η τσαρική Ρωσσία, οι Έλληνες, τόσο της κυρίως Ελλά-δας, όσο και του Πόντου, εύρισκαν καταφύγιο σ’ αυτήν την τεράστια, ομό-δοξη και πλουσιότερη χώρα του κόσμου, η οποία – αναγνωρίζοντας την φιλεργία και την προσφορά των Ελλήνων τόσο από την κυρίως Ελλάδα, όσο και από τον Πόντο, τους παρείχε και ιδιαίτερα προνόμια.
          Ανάμεσά τους ήταν και ο πρόγονός μου – από την πλευρά της μητέρας μου – Ιωάννης Πολιτίδης, ο οποίος την εποχή της Αικατερίνης Β΄, της Μεγάλης, κατασκεύασε τον Μεγάλο Στρατιωτικό Δρόμο του Καυκάσου (ό. εικόνα).
          Η Μεγάλη Αικατερίνη, εκτός της χρηματικής αμοιβής και τα κτήματα που του παρεχώρησε, τον έχρισε Επίτιμο πολίτη της Ρωσσικής Αυτοκρατορίας με το όνομα Ιβάν Ιπ-πολύτωφ.  
          Ο πατέρας της μητέρας μου, Ιωάννης Πολιτίδης, μετοίκησε στην Ρωσσία το 1889, σε ηλικία 15 ετών και, εργαζόμενος σκληρά, μέσα σε λίγα χρόνια κατόρθωσε να γίνη πολυεκατομμυριούχος, σεβαστός πολίτης της Ρωσ-σικής Αυτοκρατορίας, Πρόεδρος της Ελληνικής Παροικίας, να κτίση τετραώροφο Ελληνικό σχολείο στην καλλίτερη λουτρόπολη της Ρωσσίας, το Σότσι, να πληρώνη ο ίδιος τους μισθούς δασκάλων, προερχομένων από την Ελλάδα και να τιμηθή με «Δίπλωμα Ευεργέτου της Ελλάδος», για την οικονομική προσφορά του στους «Βαλκανικούς Πολέμους – 1912-13».
          Ο παππούς μου, Θεμιστοκλής Μαυρόπουλος, όταν τα στρατεύματα της Τσαρικής Ρωσσίας, με επικεφαλής τον Μέγα Δούκα και θείο του τελευταίου Τσάρου Νικαλάι Β΄, κατέλαβαν τα εδάφη του Ανατολικού Πόντου και ο Τούρ-κος Βαλής παρέδωσε την εξουσία στον Μητροπολίτη Τρα-πεζούντος Χρύσανθο, συνέχισε την κατασκευή του Μεγά-λου Στρατιωτικού Δρόμου του Καυκάσου, στα απελευθε-ρωμένα εδάφη του Πόντου. Πέρα από την χρηματική αμοιβή, ο Αρχιστράτηγος των τσαρικών στρατευμάτων τον τίμησε με αληθινά τσαρικό δώρο, χαρίζοντάς του πλήρη εξοπλισμό, διακο-σμημένο με επίχρυσα ασημένια στολίσματα και πολύτιμους λίθους.
          Μετά την αναγκαστική αποχώρηση των στασιασθέντων τσαρικών στρατευμάτων, λόγω της ονομασθείσης «Αστικής επανάστασης», η οποία εκδηλώθηκε τον Φεβρουάριο του 1917, της αναγκαστικής παραίτησης του Τσάρου Νικαλάι Β΄ από τον θρόνο και του Πραξικοπήματος της συντριπτι-κής μειοψηφίας τον Οκτώβριο του 1917, η οποία αυτοχρίσθηκε «Πλειοψη-φούντες» – αυτό σημαίνει στην ελληνική γλώσσα η ρωσσική λέξη «μπολ- σεβίκοι» – συνεπικουρουμένη από την εθνοπροδοσία του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κατ’ άλλους «Εθνάρχη», Ελευ-θερίου Βενιζέλου (διάβαζε: Μπενύ Σελόν), ο οποίος παρακούο-ντας τις συνετές παραινέσεις του Ιωάννη Μεταξά, αλλά υπα-κούοντας στα κελεύσματα των «συμμάχων», τους οποίους και επέβαλε (με το αζημίωτο για τον ίδιο) στην δύσμοιρη πατρίδα μας, όχι μόνο απέστειλε ολόκληρο Σώμα στρατιωτών μας στην Ουκρανία, το οποίο συντρίφθηκε, αλλά ξεκίνησε με το ψευδές σύνθημα της «Μεγάλης Ιδέας» της Ελλάδας των «Πέντε θαλασσών», την ολέθρια «Μικρασιατική εκστρατεία».
          Το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν η «Μικρασιατική Καταστρο-φή», η «συνωμοτική ανταλλαγή των πληθυσμών» (διάβαζε: Ξεριζωμός του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας) και η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ από τους Τούρκους του Μουσταφά Κεμάλ – με ποια καρδιά Έλ-ληνες Πρωθυπουργοί, επισκεπτόμενοι την Τουρκία, καταθέτουν στεφάνια στον τάφο του Σφαγέα των Ελλήνων; – αλλά και η δεύτερη ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, στην ΕΣΣΔ, την εποχή της «Μεγάλης Τρομοκρατίας» που διέπραξαν οι «μπολσεβίκοι» του Στάλιν και των «συν αυτώ»!!!
          Εδώ, έρχεται η σειρά του «Διά ταύτα», να απαντήσω στις «ΔΗΛΩΣΕΙΣ» τόσο της βουλευτίνας (άκουσον, άκουσον!!!) της Βουλής των Ελλήνων, της γνωστής Μαρίας Ρεπούση, από το Κόμμα της ΔΗΜΑΡ, όσο και του γνωστού βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων (αν είναι δυνατόν!!!) από το Κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Και οι δυο τους δηλώνουν επανειλημμένα ότι δεν υπή-ρξε Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους, πολύ δε περισσότερο, από μέρους των ομοϊδεατών τους «μπολσεβίκων», ενώ, κατ’ αυτούς, ανάγονται σε «Μύθους», τόσο ο «Χορός του Ζαλόγγου», όσο και το «Αλβανικό έπος»!!!
          Κατά την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μου Ποντίων, εξολοθρεύθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου το μεγάλο σόι των Μαυροπουλαίων, με τελευταίο θύμα τον παππού μου, Θεμιστοκλή Μαυρόπουλο, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν ανεπιστρεπτί, όταν τον επιστράτευσαν αναγκαστικά, για τα περιβόητα «Αμελέ ταμπουρού», δηλαδή: «Τάγματα εργασίας».
          Εκείνη, την ζοφερή εποχή, οι γυναίκες της ηρωικής Σάντας ξαναζω-ντάνεψαν τον «Χορό του Ζαλόγγου», των ηρωίδων Σουλιωτισσών, που η ανιστόρητη «ιστορικός» κ. Ρεπούση είχε το θράσος να αναγάγη σε «Μύ-θο». Μεταξύ των ηρωίδων γυναικών της Σάντας ήταν και η θεία του πατέ-ρα μου, Ευρύκλεια Μαυροπούλου, η οποία έσφαξε το νεογέννητο παιδί της, που άρχισε να κλαίη, για να μην προδωθή με το κλάμα του η θέση των Ανταρτών της Σάντας, στα πλησιάζοντα στρατεύματα των Τούρκων! Σύμ-φωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η Ευρύκλεια, στην μάχη που ακολούθησε, πολέμησε σαν 10 άνδρες, αλλά μετά την μάχη, συνειδητοποιώντας την πράξη της, τρελάθηκε! Αυτά τα γεγονότα έπρεπε να ερευνήση ένας αντι-κειμενικός ιστορικός, πριν τα καταγράψει.
          Να χαίρονται τους βουλευτές τους τόσο τα «προοδευτικά» Κόμματα, όσο και οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι τους ψήφισαν!
          Περνώ τώρα στο «Διά ταύτα», σχετικά με το περιβόητο «Αντιρατσι-στικό» Νομοσχέδιο.
          Κατ’ αρχήν, παρόμοια «νομοσχέδια», όπως τα περί «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» κλπ, υπαγορεύονται δήθεν για «Ανθρωπιστικούς λόγους», από εκείνους τους κύκλους της «Παγκοσμιοποίησης», οι οποίοι επεξεργά-ζονται την εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού του Πλανήτη Γη, αφήνοντας μόνο ένα δισεκατομμύριο, για να υπηρετή την «Ελίτ»!!!
          Ποιοι τάσσονται υπέρ της ψήφισης αυτού του νομοσχεδίου; Στο σύ-νολό της η «Αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις». Γιατί;
Να είναι μόνον η δίωξη της όλο και ενισχυομένης «Χρυσής Αυγής»;           
Μόνον, όταν στα εφηβικά μου χρόνια ξεγελάστηκα από την κομμουνιστική προπαγάνδα, έγινα, άθελά μου,   οπαδός μιας παράταξης-θιασώτριας των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Όταν όμως, έζησα στην ΕΣΣΔ, την περίοδο Αύγουστος 1961 – Αύγουστος 1976 και, εργαζόμενος στην «καρδιά» της σοβιετικής προπαγάνδας, την Ελληνική Σύνταξη του Κεντρικού Ραδιο-φωνικού Σταθμού της Μόσχας, αντιλήφθηκα σε ποιον «παράδεισο» είχα βρεθεί και το αληθινό πρόσωπό του…
          Κάτω από τα πατριωτικά συνθήματα της «Χρυσής Αυγής», με την εμπειρία που απέκτησα, διακρίνω και την κρυφή ιδεολογία της, οπότε δεν με συνδέει τίποτα με αυτήν. Η εκλογική δύναμή της τρέφεται εξ αιτίας της ολέθριας για την χώρα μας οικονομικής πολιτικής του Ανδρέας Παπαν-δρέου, η οποία συνεχίστηκε από τον Κώστα Σημίτη, με αποκορύφωμα την άλλη εθνοπροδοσία του γιου του Γεωργίου Παπανδρέου, που μας οδήγησε στα «Μνημόνια», αλλά και στους λανθασμένους μετέπειτα χειρισμούς.
          Και όμως, οι αυτοχρισθέντες «προοδευτικοί», θέλουν να επιβάλουν αυτό το απεχθές «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, για δύο λόγους:
α) Επειδή, κατά την γνώμη τους, θα συμβάλει στην ποινικοποίηση της «Χρυσής Αυγής», γεγονός που θα οδηγήσει στην απαγόρευση αυτού του Κόμματος·
β) Στην απαλλαγή των «προοδευτικών» Κομμάτων, από τον χαρα-κτηρισμό τους ως δευτέρου «Άκρου…»
Παρακολουθώντας την χθεσινή εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλό-πουλου, αλλά και άλλες πρόσφατες τηλεοπτικές εκπομπές, διαφόρων κα-ναλιών, είδα εκπροσώπους «προοδευτικών» Κομμάτων να διαμαρτύρονται για χαρακτηρισμούς των Κομμάτων τους ως «Ακραία», αλλά και να προβά-λουν την δικαιολογία ότι: «Ουδέποτε κυβέρνησαν», άρα δεν ευθύνονται για δωροδοκίες κλπ…
Ποια είναι η αλήθεια;
Πρώτον, ξεχνούν την «συγκυβέρνηση» ΝΔ και ΚΚΕ, ενώ από την «Δεξαμενή» του ΚΚΕ προέρχονται όλα τα σημερινά Κόμματα της Αριστε-ράς.
Δεύτερον, τα Κόμματα της «Αριστεράς» δεν ενδιαφέρονται να ασκή-σουν την διακυβέρνηση της χώρας με Συνταγματική διεκδίκηση, επειδή θα υποχρεωθούν να κυβερνήσουν Συνταγματικά και τότε θα ξεσκεπαστούν!
Σύμφωνα με τα όσα έχουν διδαχθεί από τους «θεωρητικούς» τους, ωθούν τον λαό της Ελλάδας σε εξέγερση, γι’ αυτό και δεν αναφέρουν ποτέ την σημερινή Ρωσσία, αναπολώντας την πάλαι ποτέ στρατιωτικά ισχυρή ΕΣΣΔ, στηρίζοντας τις φρούδες ελπίδες τους στα περασμένα «μεγαλεία», όταν – ελπίζοντας στην βοήθεια του Στάλιν, εξαπέλυσαν τον ολέθριο για τα ίδια, δυστυχώς, και για την Ελλάδα, Συμμοριτοπόλεμο που επεβλήθη, τάχα για την λήθη, να αναφέρεται ως Εμφύλιος.
Βεβαίως, πρόθεσή μου δεν είναι η αναμόχλευση των παθών, και εύχομαι να απαλλαγή ο λαός της Ελλάδας από την διχόνοια, δυστυχώς, διακριτικό των Ελλήνων από την αρχαία εποχή.
Χρησιμοποιώ όμως, τον όρο Συμμοριτοπόλεμος για δύο λόγους:
α) Οι κομμουνιστές εξαπέλυσαν πόλεμο εναντίον των Συνταγματικά εκλεγμένων κυβερνήσεων, κάθε άλλο παρά κυβερνήσεων της «Δεξιάς» – κανείς δεν μπορεί να χαρακτηρίση «Δεξιό» ούτε τον Θεμιστοκλή Σοφούλη, ούτε τον Νικόλαο Πλαστήρα. Μόνο ο αδίστακτος Ανδρέας Παπανδρέου, με δόλο, εκτός του συνθήματος της «Αλλαγής», χρησιμοποίησε και το σύνθη-μα: «Ο λαός δεν ξεχνά, τι σημαίνει «Δεξιά…»·
β) οι δάσκαλοι των κομμουνιστών της Ελλάδας, οι «μπολσεβίκοι», εξαπολύοντας το πραξικόπημά τους, τα στρατεύματα που έμεναν πιστά στον όρκο, που είχαν δώσει στο Τσάρο, τα ονόμαζαν «συμμορίτες». Και ο νοών, νοείτω.
Τρίτον, καταρρίπτεται ο ισχυρισμός τους περί «μη χρηματοδοτήσεώς τους» και «δωροδοκίας» τους, επειδή η «αστείρευτη» Τράπεζα, από την οποίαν χρηματοδοτούνταν το ΚΚΕ, ονομαζόταν Σοβιετική Ένωση, και τότε, μάλιστα, ανήκε σε εχθρικό για την Ελλάδα στρατόπεδο!
Έτσι, μετά την πρώτη διάσπαση, το ΚΚΕ – «εξωτερικού» – με τις ευλογίες των «μπολσεβίκων», ονομάσθηκε «Ορθόδοξο», ενώ το ΚΚΕ – «εσωτερικού» – «οπορτουνιστικό»! 
Ποιος, λοιπόν, από τα ηγετικά μέλη και στελέχη των σημερινών Κομ-μάτων της «Αριστεράς», δεν έχει προέλθει από την «Δεξαμενή» του ΚΚΕ; Προσωπικά, έχω γνωρίσει πολλά από αυτά, κατά τις επισκέψεις τους στην ΕΣΣΔ και γνωρίζω την δουλική συμπεριφορά τους απέναντι σε σοβιετικούς αξιωματούχους…

Όσον αφορά τα αποδεικτικά στοιχεία του χρηματισμού του ΚΚΕ από την ΕΣΣΔ, θα αναφερθώ μόνο στους «εράνους» υπέρ των «Ελλήνων δη-μοπκρατών», που διενεργούνταν συχνά στην ΕΣΣΔ, στους οποίους συνέ-βαλα και εγώ ο ίδιος με τον οβολό μου! Μάρτυρές μου, εκείνοι από τους επαναπατρισθέντες – πρώην αντάρτες – οι οποίοι διατηρούν στην ψυχή τους τον πατριωτισμό. Πατριώτες-εξαπατηθέντες, υπάρχουν σε όλα ανεξαι-ρέτως τα Κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: