Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Οι 150.000…Τούρκοι πολίτες της Δυτικής Θράκης!

Το ξεστόμισε κι αυτό ο αξιότιμος κύριος Ταγίπ Ερντογάν σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τουρκικό τύπο…
Σε προκλητικές δηλώσεις σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις προέβη πριν από λίγες μέρες ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Ερωτώμενος σχετικά από δημοσιογράφο της εφημερίδας «Χουριέτ» (4/10/2013) έκανε για μια ακόμη φορά άθλια σπέκουλα πάνω στο ψευτοζήτημα της (δήθεν) αμοιβαιότητας, κατηγόρησε πάλι τη χώρα μας ότι δεν δίνει τίποτε σε σχέση με τα όσα παίρνει (σημ. «Προξενείο-Στοπ»: τι παίρνει αλήθεια;) και δεν δίστασε μάλιστα να αποκαλέσει τους μουσουλμάνους της ελληνικής Θράκης «Τούρκους πολίτες». Στη φωτογραφία κάτω από το δημοσίευμά μας βλέπετε το πρωτότυπο τουρκικό κείμενο με κυκλωμένο το επίμαχο σημείο. Αναλυτικότερα πάντως τώρα, στο εν λόγω κείμενο αναφέρονται επί λέξει τα εξής (μετάφραση tourkikanea.gr):
«Εμείς λύνουμε το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης. Αυτό το συζητήσαμε πολύ με τους υπουργούς της Ελλάδας. Είπα, στην Αθήνα έχουμε δύο τζαμιά μας. Δώστε μας άδεια να κάνουμε αυτά τα τζαμιά μας.
Στην ιερά σύνοδο έχουμε 17 παπάδες (σ.σ. εννοεί μητροπολίτες) -πολίτες μας. Στη Δυτική Θράκη έχουμε 150.000 πολίτες μας. Η κυβέρνηση της Ελλάδας για την κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των πολιτών μας εκεί διόρισε ιμάμηδες. Με υπεκφυγές συνέχισαν να κάνουν τα ίδια.
Τη Σουμελά την ανοίξαμε; Την ανοίξαμε. Την Αχνταμάρ την ανοίξαμε; Την ανοίξαμε. Τα νησιά τα ανοίξαμε. Τέσσερις μαθητές έχουμε (σ.σ. : εννοεί στην Ίμβρο). Εμείς συνέχεια ανοίγουμε, αλλά σε εκείνους δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Πάντοτε στηρίξαμε, ποτέ δεν εμποδίσαμε. Διασφαλίσαμε δωρεάν ρεύμα και νερό».

www.proxeneio-stopo.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: