Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: "Να δώσουμε μια κλωτσιά στην Τρόικα"

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Δέκα χρόνια στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα χωρίς να γίνει αντιληπτό το πέρασμά του. Χωρίς να πει ένα όχι. Χωρίς να εκφέρει ένα ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Χωρίς να πει και να κάνει κάτι για την αποκατάσταση του καταληφθέντος πολιτεύματος από τις φαύλες εξουσίες. Χωρίς να αρνηθεί να υπογράφει αθρόες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Σαράντα χρόνια ανώφελου δημόσιου βίου - και πολλάκις επιζήμιου, με κορύφωση την απόλυτη σιωπή του όταν πριν από δέκα χρόνια η τότε πρόεδρος της Βουλής κ. Μπενάκη του διάβασε από χειρόγραφο ότι: Εθνική κυριαρχία, σύνορα και δημοκρατία θα ανασκολοπιστούν.
Με τέτοιους… μπροστάρηδες ήταν επόμενο η Ελλάδα να καταλήξει εδώ που κατέληξε!
Δυστυχώς ο αξιότιμος κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βοήθησε τους Έλληνες πολιτικούς να κάνουν πράξη την προτροπή του Αριστοτέλους: "Ο πολιτικός ασκείται στο τιμόνι της αρετής"("Ηθικά Νικομάχεια", Α, 13).
Καταλήγοντας θα έλεγα ότι η μεταπολιτευτική παρουσία των Προέδρων της Δημοκρατίας στο δημόσιο βίο της Ελλάδας δεν  απέδωσε τίποτα το εθνωφελές.
Ένα θέμα σοβαρό για σοβαρή αντιμετώπιση.
Όσο για την "κλωτσιά στην Τρόικα τη βλέπω πολύ δύσκολη αφού όποιος χρωστά δεν είναι ελεύθερος και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Πρόεδρος από τα δάνεια του Ανδρέα Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: