Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Οι τιποτολογίες του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Μας είπε: "Η ελληνική πολιτεία είναι σε θέση να υπερασπιστεί το δημοκρατικό κεκτημένο και να εμπεδώσει  κανόνες ασφαλείας για τους πολίτες" (Δηλώσεις του για την τρομοκρατία, βλ. "Η Καθημερινή" της 4/11/2010).
Διαβάζοντας, νομίζει κανείς ότι ο κ. Πρόεδρος κατέβηκε από άλλο πλανήτη και να γιατί:
1)      Εδώ και χρόνια το έγκλημα κάθε λογής βασιλεύει στην Ελλάδα και αυτό το βιώνουμε οι Έλληνες, πολλοί από τους οποίους δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας και στις γκετοποιημένες συνοικίες, μετά τη δύση του ήλιου, όπως στην Κατοχή.
2)      Δεν ακούει, δεν βλέπει και δεν διαβάζει ο κ. Πρόεδρος τι γίνεται στην πρωτεύουσα;
Οιμωγές, φόνοι, ληστείες, πορνεία, ναρκωτικά και απεγνωσμένα SOS των δύστυχων καταπιεσμένων Ελλήνων ακούγονται καθημερινά και συνιστούν τρόπο "ζωής"!
Αυτά τα διηγούνται οι πάντες και με τρόμο οι γέροντες και τα παιδιά του δημοτικού. Δεν τους είδε και δεν τα άκουσε ποτέ ο κ. Πρόεδρος;
3)      Η διαφθορά βασιλεύει και ο πολιτικός κόσμος χαρακτηρίζεται ως κόσμος των ληστοσσυμοριτών.
4)      Η χώρα υποθηκεύτηκε στο ΔΝΤ το οποίο ουσιαστικά τη διοικεί, μεταβάλλοντας τη "βουλή" – όπως το ομολογούν πολιτικοί παράγοντες και ο ίδιος ο πρωθυπουργός – σε διεκπεραιωτικό τμήμα του.
5)      Τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα πετσοκόφτηκαν: Το Αιγαίο οδηγήθηκε στη συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους. Η Θράκη μας πέρασε οδήγησε στις αγκάλες τους. Το όνομα της Μακεδονίας παραδόθηκε στα Σκόπια. Άλλα εδάφη μας και νησιά μας εποφθαλμιούνται.
6)      Το Σύνταγμα ποδοπατείται από τους κυβερνώντες ολόκληρες δεκαετίες και η ανομία αποτελεί τον κανόνα του πιο ευτελισμένου δημόσιου βίου που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα.
7)      Για όλα αυτά και άλλα πολλά άχνα δεν βγάζει ο κ. Πρόεδρος της  ανύπαρκτης δημοκρατίας μας. Περιορίζεται σε ανώδυνα λογύδρια και σε κραυγαλέες τιποτολογίες.
8)      Όμως, το άρθρο 30 του Συντάγματος ορίζει ότι "είναι ρυθμιστής του Πολιτεύματος" και το άρθρο 33 στο κείμενο του όρκου του λέει: "Ορκίζομαι να φυλάσσω το  Σύνταγμα και τους νόμους  και να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού λαού".
Ερωτάται: Τι σχέση έχει η συμπεριφορά του Προέδρου με τις συνταγματικές αυτές διατάξεις; Απολύτως καμμία.
Δεν επεκτείνομαι και σε άλλες συνταγματικές διατάξεις όπως π.χ. εκείνη του άρθρου 44 για την προκήρυξη Δημοψηφισμάτων (Για το εθνικό αυτό ζήτημα το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε για ολόκληρες δεκαετίες της μεταπολιτευτικής περιόδου βλ. το άρθρο μου: "Τα δημοψηφίσματα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας", στο μηνιαιό Περιοδικό "Ηλιαία", τεύχ. Απριλίου 2008).
Καταλήγοντας δεν θα ήθελα να συνδέσω την πολιτειακή συμπεριφορά του κ. Προέδρου της Δημοκρατίας με όσα είπε ενώπιόν του η τότε Πρόεδρος της Βουλής κ. Μπενάκη, όταν μπροστά στις κάμερες διάβαζε από χειρογράφου αναγγέλλοντάς του την εκλογή του της πρώτης πενταετίας: "Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας θα περιοριστούν... η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί ενδεχομένως από τις νέες μορφές διακυβέρνησης..." (ολόκληρο το κείμενο αυτό βλ. "Η Καθημερινή" της 13/2/2005, σελ. 24) ή στο έργο μου: "Το χρονικό της εθνικής μειοδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας", εκδ. "Γεωργιάδη", 2005, σελ. 474).
Πάντως, το άρθρο 32 του Συντάγματος έχει διέξοδο: Προβλέπει την παραίτηση την οποία επιτάσσουν τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Η κυβέρνηση είναι  πλέον προδήλως παράνομη. Θα ταυτίσει τον πολιτειακό θεσμό με τους παρανόμους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: