Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

H πορεία των Παπανδρέου προς την εξάρτηση και την υποτέλεια της Ελλάδας

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Α)   Γεώργιος: Ως βουλευτής, εκλεγείς και στεγασθείς στα ψηφοδέλτια του στρατάρχη Παπάγου, ψηφίζει τη Συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδος, που κυρώθηκε στη Βουλή στις 22 Οκτωβρίου 1953.
Πρόκειται για τη Συμφωνία εγκαταστάσεως των αμερικανικών βάσεων, για την οποία είπε, ψηφίζοντας:
       "Η Αμερικανική Δύναμις έρχεται εις την Ελλάδα ως εγγυητής ασφαλείας. Την χαιρετίζομεν" (Καταγράφεται από τον Τ. Τρίκκα στον Α΄τόμο του έργου του: "ΕΔΑ (1951-1967), εκδ. "Θεμέλιο", σελ. 224).
Β)   Ανδρέας (υιός) και λίαν πονηρός. Το 1982 παρέτεινε για 5 χρόνια την παραμονή των Αμερικανικών Βάσεων στην Ελλάδα, όπως γράφει ο ηττηθείς πρωθυπουργός Γ. Ράλλης στις εκλογές του 1981: "Εξ αιτίας των υπερβολικών απαιτήσεων των ΗΠΑ, είχα αρνηθεί να υπογράψω την παράταση της παραμονής των Βάσεων... Κατάπληκτος, λίγους μήνες μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, παρακολούθησα να υπογράφεται συμφωνία πενταετούς παρατάσεως των Αμερικανικών Βάσεων, χωρίς μάλιστα να υποχρεωθεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ να μας παραχωρήσει τα ανταλλάγματα που είχαν ζητηθεί από την δική μου κυβέρνηση".Όμως ο Πατριάρχης του λαϊκισμού ο "αντιστασιακός" και "σοσιαλιστικός" Ανδρέας ήταν πιο "πονηρός" από τον Ράλλη, ο οποίος συνεχίζει γράφοντας: "Η έκπληξή μου, όμως, είχε και συνέχεια, καθώς το ΠΑΣΟΚ ισχυρίσθηκε ότι οι βάσεις φεύγουν (ενώ παρέμειναν άλλα πέντε χρόνια) και κάλεσε τους Αθηναίους να γιορτάσουν το "ξήλωμα" των Αμερικανικών Βάσεων, πράγμα που έγινε με μεγαλοπρεπείς φιέστες" (Αναφέρονται στον Πρόλογο του Γ. Ράλλη στο έργο μου: "Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα", εκδ. "Ergo", 2002, σελ. 6).
Φυσικά, λόγω αβροφροσύνης και χαρακτήρος έγραψε ότι πανηγύριζαν οι "Αθηναίοι" για το "ξήλωμα" των Βάσεων (που δεν έφυγαν), αντί να γράψει οι Αυστραλοπίθηκοι.
Γ)    Γεώργιος (υιός – εγγονός).
Το 2010, ως πρωθυπουργός-εκλεκτός των ίδιων πανυγιορτών, εγκατέστησε στην Ελλάδα το Δ.Ν.Τ., ομολογώντας την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
Τρεις πρωθυπουργοί – Πάππος, υιός και εγγονός – σημάδεψαν τα δύστυχα πεπρωμένα της δύσμοιρης Ελλάδας υπό τις ζητωκραυγές και τις ψήφους του διεφθαρμένου  και δοσίλογου λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: