Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

«Gazeta Shqiptare»: Καταγγελίες αλβανών μεταναστών για ψηφοθηρικά μηνύματα για Βόρειο Ήπειρο…

Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα, γράφει η αλβανική εφημερίδα «Gazeta Shpiptare”, έχουν λάβει μηνύματα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που υπόσχεται σε ένα καλύτερο μέλλον για την Βόρειο Ήπειρο. Η κατάσταση αυτή έχει απογοητεύσει τους Αλβανούς, ο οποίοι πηγαίνουν να ψηφίσουν όπως όλοι οι Έλληνες για τοπικούς υποψηφίους στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Για τους περισσότερους μετανάστες μας, συνεχίζει η εφημερίδα, ο όρος ‘Βόρειος Ήπειρος’ δεν πρέπει να υπάρχει και αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους Αλβανούς μετανάστες που αποφάσισαν να μποϋκοτάρουν τις εκλογές.
« Αν αυτός ο χυδαίος όρος της ‘Βορείου Ηπείρου’ εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, τότε ας μας πουν που βρίσκεται η Νότιος Ήπειρος. Είναι μια σκληρή πολιτική προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την Αλβανία και την περιοχή» λέει ένας από τους Αλβανούς μετανάστες μας που είναι ψηφοφόρος στην Αθήνα.Το μήνυμα –γράφει το δημοσίευμα- είναι : «Ευαισθησία στο όνομα της Βορείου Ηπείρου: Αντώνης Σαμαράς. Υποστηρίζουμε αυτή την Κυριακή, Βασίλη Κικίλια»Σύμφωνα με τους μετανάστες, ακόμη και αν η Νέα Δημοκρατία είχε πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές ,με την προπαγάνδα αυτή έχει χάσει αρκετές ψήφους.
Στους εκλογικούς καταλόγους για τις τοπικές εκλογές στην Ελλάδα είναι γραμμένοι 150.000 Αλβανοί μετανάστες , αν και ο αριθμός των συνολικών μεταναστών είναι πολύ μεγαλύτερος.Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσει ς ένα μικρό ποσοστό των Αλβανών συμμετείχε στις εκλογές, αναφέρει η αλβανική εφημερίδα.

Πηγή : http://echedoros-a.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: