Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Παπατζήδικες παρόλες και αδυσώπητες αλήθειες

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Συχνά, πυκνά, καθημερινά και νυχτερινά ο αδίστακτος πρωθυ­πουργός, που ισοπέδωσε την κάποια ζωή των μισθωτών και συνταξιούχων, επαναλαμβάνει τις πομφόλυγες για κοινωνική δικαιοσύνη και καταπολέμηση των προκλητικών αμοιβών.
Όμως αυτά τα σάπια απευθύνονται στους πολιτικούς Αυστραλο­πιθήκους των πασοκικών διασκέψεων και "αυθορμήτων" συγκεντρώσεων.
Όμως, η βοώσα πραγματικότης ακολουθεί εντελώς αντίστροφη πορεία, η οποία  αφήνει άθικτα τα προνόμια της κομματοκρατίας και κομματοσκυλίας.
Το γιατί μας το περιγράφει με αδρές πινελιές της διεισδυτικής του γραφίδας ο Χ. Γιανναράς γράφοντας ("Καθημερινή", 5/9, σελ. 21) και τα εξής:
"Άθικτο και αναιδέστατα προκλητικό πάντοτε το κομματικό χρήμα: Οι επιχορηγήσεις των κομμάτων, τα χρυσοπληρωμένα στελέχη των χιλιάδων (ναι) εταιρειών) και οργανισμών του Δημοσίου, οι μισθοί και οι συντάξεις των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής, ανεξέλεγκτο το "πόθεν έσχες" των αναρίθμητων "τζιπάτων" και "κοτερούχων" κάθε κομματικής κουζίνας. Άθικτοι και οι δίαυλοι  άσκησης των απερίσκεπτων μαζών: Ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα, εταιρείες επαγγελματικού ποδοσφαίρου, κρατικός τζόγος, κομματικοί συνδικαλιστές, επιδοτούμενος Τύπος κ.ά."
Αλήθειες και επισημάνσεις αναμφισβήτητες τις οποίες καταγγέλλει ο γράφων εδώ και τρεις δεκαετίες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το μπλοκ των πολιτικών και κομματικών Αυστραλοπιθήκων άντεξε και αντέχει.
Αν θα καταστεί δυνατό: "Με το "Μνημόνιο" να ανατραπεί η κομματοκρατία", όπως υποδεικνύει ο στοχαστής Γιανναράς, αυτό είναι μάλλον αδύνατο με τις σημερινές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες, οι οποίες ευνοούν τις πολιτικάντηκες πομφόλυγες.
Το "σύστημα" χρειάζεται soc και ανασκολοπισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια: