Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Α. Παπαδόπουλος: 'Ενας καθυστερημένος πολιτικός "προφήτης".

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Πολύ ντόρο έκαναν τα ΜΜΕ και ο τύπος για μερικές καθυστερημένες οικονομικοπολιτικές απόψεις του άλλοτε κραταιού υπουργού του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Α. Παπαδόπουλου.
Χαρακτήρισε ως "περιττό το 30 % του κράτους" και προέβλεψε ότι: "εντός του 2011 θα διαφανεί η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να χαράξει γραμμές στρατηγικού βάθους για την ανόρθωση της οικονομίας" (βλ. σχετικό ρεπορτάζ στην 'Καθημερινή' της 24.11.2010, σελ. 5).
Αφού ο εν λόγω …. Προφήτης υπηρέτησε επί δεκαετίες το πιο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που γέννησε ποτέ η Ελλάδα, και μάλιστα από τη θέση του υπουργού οικονομικών, ανακάλυψε ξαφνικά ότι "το κράτος είναι μεγάλο" και ότι το σύστημα ναυαγεί.
Τώρα που έγινε η Ελλάδα το περίγελο και ο επαίτης του κόσμου και τώρα που η Ελλάδα πτώχευσε, ο εν λόγω υπουργός "βγαίνει με θάρρος και τα λέει"! Μήπως μπορεί ο πολύ καθυστερημένος προφήτης να μας πει πόσους ψηφοφόρους του διόρισε; Τώρα και τα μικρά παιδιά γνωρίζουν ότι το πολιτικό σύστημα χρεοκόπησε, όπως το επισημαίνει ο γράφων εδώ και δύο δεκαετίες, και όπως το φωνάζει το 70 % της αποχής, του λευκού και των ακύρων. 
'Εχουμε και εδώ μια νέα έκδοση της πολιτικής συμπεριφοράς της κ.Μπακογιάννη. Κι' αυτή παριστάνει ότι τίποτα δεν άκουσε, τίποτα δεν είδε, τίποτα δεν ξέρει για το όργιο των διορισμών και της διαφθοράς που οικοδομήθηκε στην Ελλάδα των διεφθαρμένων πολιτικών και ψηφοφόρων. 
Αντί να σιωπούν και να εξαφανιστούν πάρα πολλοί υπεύθυνοι για το κατάντημα της Ελλάδας και αντί αρκετοί απ' αυτούς να βρίσκονται στη φυλακή μας κάνουν κάθε λογής μαθήματα και υποδείξεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλ. Παπαδοπουλος, ως υπουργος οικονομικων στην δεκαετια του 90, σε συνευντεξη στην κυριακατικη ελευθεροτυπια, ειχε τοτε προαναγγειλει την σχεδιασμενη καταστροφη των μικρομεσαιων και της μεσαιας ταξεως, δηλωνοντας, οτι τον ενδιεφεραν μονον οι μεγαλες εταιρειες και οι μικροι και μεσαιοι να πανε στα κομματια, να κλεισουν.