Δρ. Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού.
Από την πρώτη Ιανουαρίου η εναλλασσόμενη ανά εξάμηνο προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραδόθηκε για πρώτη φορά από τα χέρια ενός κράτους-μέλους που βρίσκεται στα πρόθυρα μνημονίου στα χέρια ενός άλλου κράτους μέλους που έχει ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης ήδη από το 2010. Κύπρος και Ιρλανδία οδηγήθηκαν στον μηχανισμό στήριξης, η μεν πρώτη λόγω της φούσκας των τραπεζών, η δε δεύτερη λόγω της φούσκας των ακινήτων! Πρόκειται για δύο χώρες που μέχρι πρότινος απολάμβαναν του θαυμασμού της παγκόσμιας κοινότητας: Η Κυπριακή Δημοκρατία που κατόρθωσε να σηκώσει το ανάστημα της και να επιτύχει ένα πραγματικό οικονομικό θαύμα, ύστερα από την ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή όλων των υποδομών της ένεκα της τουρκικής εισβολής και της κατοχής του ΄74 και η Ιρλανδία που μέχρι πρότινος χαρακτηριζόταν ως ο «Κέλτικος τίγρης» της οικονομίας!
Η έβδομη στα χρονικά Ιρλανδική προεδρία, έρχεται σε μια αποφασιστικής σημασίας χρονική στιγμή. Εκτός του μείζονος προβλήματος της οικονομικής κρίσης, η Ιρλανδική προεδρία καλείται να αντιμετωπίσει και άλλα δισεπίλυτα ζητήματα. Τα θέματα της άμυνας, της ενέργειας, της λαθρομετανάστευσης, της μουσουλμανικής διείσδυσης, της ένταξης της Τουρκίας και οι διαλυτικές θέσεις του Λονδίνου προβάλλουν ως τα πλέον ακανθώδη. Να σημειωθεί ότι η Ιρλανδία καίτοι παραδοσιακή σύμμαχος της Βρετανίας στους κόλπους της Ε.Ε., έχει δηλώσει ήδη ότι δεν πρόκειται να στηρίξει το αίτημα του David Cameron για επαναπατρισμό εξουσιών από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο.
Τα πράγματα προβάλουν ως εξαιρετικά δύσκολα και σε ότι αφορά την μαζική μετανάστευση, φαινόμενο του οποίου τα αίτια εξακολουθούν να κρύβονται έξυπνα από το σύστημα και την πολυπολιτισμική προπαγάνδα που προσπαθεί ψευδώς και διακαώς να την παρουσιάσει ως αναπόφευκτη. Μια ιστορία που έχει πολύ μακρινές και βαθιές ρίζες! Να πως την ονειρεύτηκε (side «Identità» - μετάφραση Ελευθέριος Αναστασιάδης), πολλά χρόνια πριν ο Richard Coudenhove Kalergi (από τους βασικούς εμπνευστές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης) στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus»: «…. οι κάτοικοι των μελλοντικών «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης» δεν θα είναι οι παλαιοί λαοί της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα είδος υπανθρώπων που θα προέρχονται από επιμιξία… οι λαοί της Ευρώπης να διασταυρωθούν με ασιατικές και έγχρωμες φυλές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα τάξη…..». Αν κοιτάξουμε γύρω μας σήμερα, το σχέδιο του «Kalergi» φαίνεται να υλοποιείται πλήρως. Είμαστε ήδη αντιμέτωποι με μία πραγματική λαίλαπα της Ευρώπης όπου διδάσκεται στους Ευρωπαίους να απαρνηθούν την καταγωγή τους, να απαρνηθούν την εθνική τους ταυτότητα. Οι υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης προσπαθούν να μας πείσουν ότι το να απαρνηθούμε την ταυτότητά μας είναι μια προοδευτική και ανθρωπιστική πράξη! Όλα αυτά σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων οδηγούν την Ευρώπη σε μια τριτοκοσμική παρωδία… τίποτε δεν είναι τυχαίο δυστυχώς!
Σε ότι μας αφορά άμεσα, δηλωτικό των προθέσεων του Δουβλίνου αποτελεί η «πληρωμένη» απάντηση των Ιρλανδών βουλευτών, όταν ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, βρέθηκε στο Ιρλανδικό Κοινοβούλιο προκειμένου να παρουσιάσει τις τουρκικές θέσεις σχετικά με την ενταξιακή προοπτική της χώρας του.
Όλοι οι Ιρλανδοί Κοινοβουλευτικοί έθεσαν επιτακτικά ερωτήματα προς τον κ. Μπαγίς, ξεκαθαρίζοντας απόλυτα, ότι η ένταξη της Τουρκίας δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς λύση του Κυπριακού και τόνισαν πως η απόσυρση του κατοχικού στρατού και των εποίκων αποτελεί προϋπόθεση για συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.
Αποσαφήνισαν ακόμα ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, υπενθυμίζοντας ότι η κατοχή και ο εποικισμός αποτελούν διεθνή εγκλήματα και υπογράμμισαν ότι πρέπει να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στο θέμα των αγνοουμένων με πρόσβαση στα στρατιωτικά αρχεία και τις στρατιωτικές περιοχές, να επιτραπεί η επιστροφή των νομίμων κατοίκων της Αμμοχώστου και να ομαλοποιηθούν οι σχέσεις της Τουρκίας με όλους τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου