Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Θα κερδίσει αυτός που θα ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις.

Του Πέτρου Χασάπη


Στη χώρα μας εξελίσσεται ένα τεράστιο πείραμα λεηλασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού πλούτου, με ταυτόχρονη αδρανοποίηση και ακύρωση του ελληνικού λαού. Τις διαδικασίες αυτού του πειράματος τις κινούν τα κοράκια του νεοπλασματικού παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, αλλά τίποτα δεν θα επιτύγχαναν αν δεν είχαν συνεργάτες εντός των τειχών την πολιτικοοικονομική ολιγαρχία της χώρας. Δηλαδή το διαπλεκόμενο “ολιγαρχικό τόξο” το οποίο έχει γεννήσει και νομιμοποιεί η αντιπροσωπευτική μας «δημοκρατία».
Εκ των πραγμάτων λοιπόν τίθεται το ερώτημα. Τι θα γίνει από εδώ και πέρα και ποια είναι η εναλλακτική λύση;
Η απάντηση είναι αρκετά απλή και δεν θέλει πολύ φιλοσοφία. Η χώρα μας διέρχεται μια άκρως σοβαρή κρίση. Κάθε κρίση όμως γεννά ευκαιρίες κέρδους. Από αυτή εδώ την κρίση, θα βγει κερδισμένος εκείνος που θα ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Θα είναι αυτός τα διεθνή κοράκια μαζί με την ντόπια πολιτικοοικονομική ολιγαρχία ή θα είναι ο ελληνικός λαός;
Όποιος από τους δύο καταφέρει να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις, αυτός θα είναι ο νικητής και αυτός θα βγει κερδισμένος από την κρίση.
Η εναλλακτική λοιπόν λύση (όχι μόνο η πολιτική αλλά και η μόνη οικονομική) είναι να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του και να ελέγξει τις εξελίξεις, διαφορετικά θα είναι ο μεγάλος χαμένος.

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: