Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Οι εθνικοί νεκροθάφτες με τα πράσινα φτυάρια και τις γαλαζοκόκκινες σκαπάνες



Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄ Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Βαρύς αχός ακούγεται, πολύ αντάρα πλανάται και μύρια φληναφήματα περί της διαφθοράς κατακλύζουν τον Αττικό ουρανό και την ειδησεογραφία των Αθηνών. Και αναρωτιώνται οι θνητοί: τι άραγε θα λένε και τι θ’ αποφασίσουν, εκεί ψηλά στο Μέγαρο, οι ταγοί.Ακούγονται και λέγονται φοβερά και τρομερά: μαζεύτηκαν να πολεμήσουν τη διαφθορά που οι ίδιοι οικοδόμησαν γερά μέσα στης Ελλάδας τα σωθικά. Χρόνια και χρόνια στο τιμόνι, πρώτοι και δεύτεροι καπεταναίοι, έστυψαν την Ελλάδα σαν το λεμόνι. Αφού την λεηλάτησαν, αφού την χρεωκόπησαν και αφού την εξευτέλισαν διεθνώς, τώρα συσκέπτονται πως θα τη… σώσουν.
Υποκριτές, υποκριτές της Ελλάδας χαλαστές και της ψυχής των Ελλήνων διαγουμιστές! Αποτέλεσμα αυτής της θεατρικής κωμωδίας ήταν γενικές διακηρύξεις με κύρια «δέσμευση» ν’ αναθεωρηθεί το κατάπτυστο άρθρο 86 του συντάγματος για το ανεύθυνο των πολιτικών, αλλά αυτό προϋποθέτει αναθεώρηση συνταγματική που θα γίνει σε… μερικά χρόνια!Ως προς τα άλλα θέματα που αποφασίστηκαν, π.χ. «πόθεν έσχες», «φοροδιαφυγή’, έλεγχος στα κομματικά ταμεία κ.λπ. δεν είναι τίποτα άλλο από γνωστές επαναλήψεις.Συνταματολόγοι και διοικητικολόγοι καθηγητές – υπουργοί και βουλευτές και των δύο κομμάτων εξουσίας ήταν αυτοί που συνέταξαν το διαβόητο άρθρο 86, το οποίο τώρα αποδέχονται ως το μεγάλο όχημα της βουλευτικής ασυδοσίας. Συνεπώς πρώτη πράξη κατά της διαφθοράς – αν το πιστεύουν – είναι η αφαίρεση του πανεπιστημιακού διπλώματος από τους αρχιτέκτονες της πολιτικής και κοινωνικής προστυχιάς. Αυτή η αφαίρεση σημαίνει ότι τους αφαιρείται και ο τίτλος του πανεπιστημιακού καθηγητού.
Καταλήγοντας, θα έλεγα ότι οι αποφάσεις τους για την επανεξέταση των γοερών σκανδάλων, αποτελούν μια τεράστια πολιτική και κοινωνική ΑΠΑΤΗ, αφού οι ίδιοι τα κουκούλωσαν.
Αιδώς Αργείοι. Πολιτικοί απατεώνες! Εθνικοί νεκροθάφτες! Καιρός να φεύγετε.
Μην επιχειρείτε να μένετε στο απυρόβλητο της πολιτικής δίωξης με το ανέντιμο επιχείρημα της «πολιτικής σκευωρίας» και της «ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής». Ευτελίζει και το σύνταγμα, και τη δικαιοσύνη και την ισότητα (αντίκρουση αυτής της πρόστυχης πολιτικής θεωρίας βλ. στα άρθρα μου: «Η ποινικοποίηση της πολιτικής και το ανεύθυνο των πολιτικών», στην «Ελευθεροτυπία», της 20/10/1991 – «Η ποινικοποίηση της πολιτικής και η ασυνέπεια των πολιτικών» στα «Πολιτικά Θέματα», της 13/5/1994, - «Η πολιτική σκευωρία ως πολιτική, ηθική και ποινική ασυδοσία», στο ίδιο περιοδικό της 6/10/1995).

Δεν υπάρχουν σχόλια: