Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Αποδόμηση του Ελληνισμού άλλοτε και τώρα

THΣ ΚΛΑΙΡΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ*


Κάποτε αυτοί που προσπαθούσαν να αποδομήσουν τον Ελληνισμό ήταν ξένοι, π.χ. ο Μέτερνιχ και άλλοι.Τώρα αυτοί που θέλουν να αποδομήσουν και να καταστρέψουν τον Ελληνισμό είναι «Έλληνες» με ερωτηματικό.Ποια είναι τα κίνητρά τους, οι διασυνδέσεις τους, οι υποδείξεις από καταχθόνια εργαστήρια, άγνωστο,
Ο Μίκης Θεοδωράκης, ένας αριστερός Έλληνας πατριώτης (θα τον ονομάσουν κι αυτόν εθνικιστή;), παίρνει θέση πεντακάθαρη για τα εθνικά θέματα. Αναφέρει λοιπόν κάποια ονόματα, γνωστά από διάφορες ασύγγνωστες ενέργειές τους: Ρεπούση, Λιάκου, Κουλούρη, Φραγκουδάκη και το «νέο φρούτο» κα Δραγώνα, τ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που είναι «Ειδική Γραμματέας του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων».
Αυτή η ομάδα βρίσκεται στην καρδιά της διαμόρφωσης της σκέψης, των γνώσεων και του ήθους των Ελλήνων του μέλλοντος.
Προς γνώση όλων, η κα Δραγώνα, στο βιβλίο της «Τί είναι πατρίδα μας;», γράφει μεταξύ άλλων αλλοπρόσαλλων σκέψεων και τα εξής: «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από το 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν, σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού».
Κοντολογίς γράφει ο κ. Θεοδωράκης:
«Κάποιοι από το εξωτερικό, μας είπαν ότι τον 19ο αιώνα είμαστε Έλληνες και ’μεις το δεχθήκαμε για να κονομήσουμε πουλώντας το παραμύθι, ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων». Αυτό ισχυρίστηκε και στο βιβλίο του ο κ. Νιαζί Κιλζιγιουρέκ.
Η κα Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε «πατρίδα», «πατριωτισμό», «έθνος», είναι συντηρητική, δεξιά και σχεδόν φασιστική πολιτική.Έτσι είναι καλό να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν θετικούς χαρακτηρισμούς ως έννοιες «πατρίδα», «έθνος».Αυτά και άλλα πολλά αναφέρει κραυγαλέα η «σοφή» κα Άννα Φραγκουδάκη.
Ποιον λοιπόν πρέπει να λοιδορούμε, τους ξένους ή τους δικούς μας;
Ποιους πρέπει να φοβόμαστε, τους ξένους ή τους ντόπιους ανθέλληνες;
Αυτοί σκοτώνουν όχι το σώμα μας, αλλά την ψυχή μας.
Σκοτώνουν τον πολιτισμό μας, την πολιτιστική κληρονομιά μας.
Στραγγαλίζουν το ιδεολογικό περιεχόμενο της παράδοσής μας, ιδέες αξίες, ιδανικά, πιστεύω.
Επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια νεολαία γυμνή, χωρίς καμιά ταυτότητα, απύθμενη, παγκοσμιοποιημένη, υπόδουλη στον ξέφρενο καταναλωτισμό.
Μια νεολαία ευάλωτη στους «ξεδιάντροπους υποκινητές», για να καταστρέψουν ό,τι είναι Ελληνικό.
Αυτά τα βιώνουμε και ’μεις στην Κύπρο.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Είναι καλά οργανωμένο και δρομολογείται εδώ και αρκετά χρόνια με το «Κέντρο για τη Δημοκρατία και Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» και το ΕΛΙΑΜΕΠ.
Εκδηλώσεις και βιβλία τους φανερώνουν τους στόχους τους, μικρόπνοους και μακρόπνοους.
Δεν βιάζονται.
Πιστεύουν ότι κάποτε θα λυγίσουμε.
Κάνουν λάθος, γιατί οι άνθρωποι που έχουν γερούς θεμελιούς στην παράδοση, δεν υποκύπτουν εύκολα. Ανθίστανται σθεναρά, ελεύθεροι από ψυχικούς βιασμούς.Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία είναι αυτά που τους εμπνέουν.
Πιστοί στην ελληνική τους ταυτότητα και γνήσιο όργανο της λειτουργίας τους η Ελληνική Γλώσσα.
Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, σ’ αυτούς όλους που προσπαθούν ν’ αλλοιώσουν την αλήθεια, με παραπλανητικά σχέδια, τους καινοτόμους με τις κενές ιδέες, θα σπάσουν τα μούτρα τους στην ατέρμονη, χαλύβδινη παράδοση.
Όπου σκάψουμε τη γη μας στην Ελλάδα και την Κύπρο, οι επιγραφές και τα αναθήματα, οι τάφοι, οι ναοί και οι αγορές, κέντρα της Δημοκρατίας, αυθωρεί αποδεικνύουν την πλάνη τους.
Πλανώνται πλάνη μεγάλη, όσοι πιστεύουν ότι θα καταρρακώσουν τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.
 
 
* Πρώην Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού




Πηγή : http://www.sigmalive.com/ και http://kipriakon.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: