Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Βασιλιάδες και Κομμουνιστές:Στάλιν - Κάστρο – Μάο – Ζαχαριάδης – Τσαουσέσκο – Παπαρήγα κ.λπ.

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Ένα από τα επιχειρήματα της σοσιαλιστικής κοσμοθεωρίας είναι και εκείνο το οποίο αναφέρεται στον ηγέτη και τον τρόπο της εκλογής του.Η σοσιαλιστική θεωρία κατακεραυνώνει την αστική ιδεολογία και το πολιτικό της σύστημα γιατί ο «μονάρχης – βασιλιάς είναι κληρονομικός» και ασκεί την εξουσία λόγω αυτού του γεγονότος. Κάποτε, εδώ και πολλά χρόνια, είχα διαβάσει ετούτη τη σοφή ρήση του Λένιν: «Αν σε κάποιο μαιευτήριο αλλάξουμε τα νεογέννητα από τις κούνιες, ο γιος το εργάτη θα γίνει βασιλιάς, ενώ ο γιος του βασιλιά θα γίνει εργάτης».Θεωρητικά, το επιχείρημα είναι σωστό. Όμως στην πράξη το επιχείρημα κάπου φαίνεται να… μπάζει.
Η ιστορία αποδεικνύει ότι η «εκλογή» του ηγέτη στο σοσιαλιστικό κόσμο τον καθιστά άρχοντα και γραμματέα για ολόκληρη ζωή. Παραδείγματα: Στάλιν – Μάο – Κάστρο – Ζαχαριάδης – Τσαουσέσκο – Παπαρήγα κ.λπ. Δεκαετίες ολόκληρες αυτοί οι ηγέτες ήταν επικεφαλής του κόμματος και του κράτους έως το θάνατό τους ή την ανατροπή τους. Η ιστορία μαρτυρεί ότι πολλοί βασιλιάδες δεν κάθισαν στο θρόνο τόσα πολλά χρόνια όσο οι… κομμουνιστές ηγέτες.
Γιατί αυτό; Μας το είπε ο βραχύβιος σχετικά ηγέτης του ΚΚΣΕ Ν.Χρουτσώφ: «Η εξουσία είναι η απόλαυση των απολαύσεων», ενώ ο Γιογκοσλάβος Καρντέλλι, ηγετικό στέλεχος του Κ.Κ., θα πει: «Από την εξουσία σε παίρνουν μόνο με το φέρετρο».
Όσο για την κυρία Αλέκα του ΚΚΕ, αυτή κρατά τα ηνία του από το 1991 και οδεύει για το 2012, τουλάχιστον δηλαδή οδεύει για ένα τέταρτο του αιώνα και βλέπουμε!
Η ελληνική ιστορία δεν έχει να παρουσιάσει τέτοια χρονική μακροημέρευση μοναρχών.
Δίδαγμα ιστορικό: Άλλο η θεωρία και εντελώς άλλο η πράξη και εντελώς άλλο η ζωή.
Έγραφε ο Γερμανός διανοητής Γκαίτε: «Γκρίζα είναι φίλε μου κάθε θεωρία και πράσινο δένδρο είναι μόνο το πράσινο δένδρο της ζωής».
Αυτά, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μερικοί κομμουνιστές ηγέτες διόρισαν τη γυναίκα τους σε κορυφαία κομματικά πόστα (π.χ. Μαο και Τσαουσέσκο) ή όρισαν διαδόχους τον αδελφό τους (π.χ. Κάστρο)!
Έτσι δυστυχώς κινείται η Ιστορία στο θέμα των ηγετών: Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: