Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Σκόπια: Οικολόγοι Πράσινοι Σκοπίων με τον Γκρούεφσκι

Μετά από σύντομο ‘χωρισμό τους’ η ‘Οικολόγος’ Λιλιάνα Πόποφσκα ενώθηκε πάλι με το κόμμα του Γκρούεφσκι VMRO-DPMNE.
Η πρόεδρος των ‘Οικολόγων Πρασίνων’ δήλωσε ότι έγιναν αποδεκτά  όλα τα αιτήματά τους από τον  Νίκολα Γκρούεφσκι και η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει ‘πράσινο’ προσανατολισμό...
Μετά την υπογραφή της συνεργασίας τους, ο Γκρούεφσκι δήλωσε ότι το κόμμα του είναι ανοικτό στις νέες ιδέες και πρωτοβουλίες, όπως είναι αυτές των οικολόγων πράσινων, που εστιάζουν την προσοχή τους στο περιβάλλον και στις καθαρές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
« Σήμερα με την  πρόεδρο του κόμματος ДОМ (Δημοκρατική Ανανέωση Μακεδονίας), Λιλιάνα Πόποβσκα, αναφερθήκαμε στη συμμαχία,  με την οποία εργαστήκαμε με επιτυχία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δίνοντας τα κατάλληλα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα σε περιοχές που αποτελούσαν αντικείμενο συζήτησης πριν από την έναρξη του συνασπισμού αυτού. 
Η πολιτική της Ομάδας των Πρασίνων θα αναλωθεί στις κοινές προσπάθειες μας σε στρατηγικές προκλήσεις των επόμενων τεσσάρων ετών κατά τα οποία το ВМРО-ДПМНЕ και το ДОМ θα δώσουν τον αγώνα από κοινού, για μια καλύτερη ‘Μακεδονία’», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.
 
 
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι αναγνώστες σας καλό είναι να λάβουν υπόψη τους τις ακόλουθες διευκρινήσεις που φέρνουν την είδηση στην πραγματική της διάσταση:
Το συγκεκριμένο κόμμα της FYROM λέγεται DOM (Κόμμα Δημοκρατικής Ανανέωσης) –όπως γράφετε πιο κάτω- και όχι "Οικολόγοι Πράσινοι". Παρακαλούμε να μη δημιουργείται σύγχυση.
Το DOM έχει κάνει αίτηση για να γίνει μέλος στους Ευρωπαίους Πράσινους και δεν έγινε δεκτό, επειδή δεν έχει κατέβει αυτόνομα σε εκλογές αλλά σε συνασπισμό με το εθνικιστικό κόμμα του Γκρούεφσκι. Είναι απλός παρατηρητής και όχι «αδελφό κόμμα», όπως έχετε γράψει πρόσφατα.
Τελευταία, οι Πράσινοι τους ενεθάρρυναν να αποκτήσουν πιο πράσινες θέσεις και να κατέβουν μόνοι τους. Στα πλαίσια αυτά, οι Οικολόγοι Πράσινοι της χώρας μας, δώσαμε την ευκαιρία να εκφράσουν τις αντιπυρηνικές τους θέσεις και στην Ελλάδα, ακριβώς γιατί μας ενδιαφέρει να μη δημιουργηθεί πυρηνικό εργοστάσιο 12 χλμ από τα σύνορά μας.
Έθεσαν στον Γκρούεφσκι το ζήτημα της μη δημιουργίας πυρηνικού εργοστασίου στη FYROM και μας είπαν ότι εκείνος δεσμεύτηκε σε αυτό. Τους τονίσαμε ότι υπάρχει θέμα αξιοπιστίας και δεν αρκούν οι προφορικές δηλώσεις.
Για τους Οικολόγους Πράσινους της Ελλάδας η εκλογική συμμαχία του DOM με το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι, το οποίο θεωρείται από όλα τα Πράσινα κόμματα ως εθνικιστικό, δεν αποτελεί πράσινη επιλογή και δε δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε την αίτησή τους να γίνουν μέλη στους Ευρωπαίους Πράσινους.