Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Καρμπόν τακτικές από το σύστημα και πολιτικοί εκφοβισμοί

«Πέρα από τις στενές κομματικές επιλογές, οι επερχόμενες εκλογές είναι εκλογές- δημοψήφισμα... Όχι 'υπέρ ή κατά του μνημονίου', όπως θα ήθελαν μερικοί. Το πραγματικό διακύβευμα είναι 'Ευρώπη ή χάος'. Μέσα στην Ευρώπη, η δοκιμασία που περνάμε μπορεί να ξεπεραστεί. Έξω από την Ευρώπη, η φτώχεια θα είναι οριστική». Αυτά τα απίστευτα δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος (φωτογραφία), εκπροσωπώντας επάξια το σύστημα το οποίο θέλει να ποδηγετήσει τις εξελίξεις στη χώρα μας. Και αυτό το κάνει, θέτοντας ψευτοδιλήμματα.
Κανείς δεν τολμά να βγει δημοσίως και να πει τα αυτονόητα: ότι η παράδοξη για τα γεωπολιτικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά της χώρας μας ενσωμάτωσή της στους «ευρωατλαντικούς θεσμούς», την έφερε σε απίστευτο αδιέξοδο. Διότι, τα όσα μας επιβλήθηκαν σε μορφή μοντέλου οργάνωσης του κράτους τρόπου ζωής αλλά και στερεοτύπων που διαχρονικά μας ταλανίζουν, δεν ήταν ούτε κατέστησαν τρόπον τινά συμβατά με την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση μας αλλά και την ιδιοσυγκρασία μας.
Και σήμερα ακόμα, τη στιγμή που η αποτυχία του συστήματος είναι παραπάνω από εμφανής, έρχονται κάποιοι, επιχειρηματίες, οι οποίοι με μόνο γνώμονα τα κέρδη τους και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, μας θέτουν ψευτοδιλήμματα, τα οποία δεν μας αφορούν πλέον. Ας πει κάποιος λοιπόν σε αυτόν τον κύριο, ότι στην εποχή που οι χρυσοθήρες και οι μπράβοι τους ξυλοκοπούν Έλληνες που αντιδρούν στην καταστροφή της ιερής ελληνικής γης, τα διλήμματα αυτά ακούγονται πλέον «κούφια» και δεν αγγίζουν κανέναν.
Επίσης, δεν δικαιούνται να μιλάνε για τη φτώχεια οι καπιταλιστές, που το βράδυ θα κοιμηθούν στο ζεστό κρεβατάκι τους, όταν αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι συμπολίτες μας και χιλιάδες νηστικά Ελληνόπουλα, για τους οποίους ουδείς προνοεί πλην της Εκκλησίας. Το «Καραμανλής ή τανκς» που κάποτε μας απηύθυναν, μας έφερε εδώ: στην απόγνωση. Ας αφήσουν λοιπόν τις καρμπόν τακτικές, γιατί δεν περνάνε πια. Και κάτι τελευταίο για τον κ. Δασκαλόπουλο: Ευρώπη είναι η Ελλάδα και όχι η ΕΕ των διορισμένων επιτρόπων και των «κοσμοπολιτών» γραφειοκρατών.

Πηγή : www.elkosmos.gr

*****Σχόλιο :  Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε  στον πρόεδρο του ΣΕΒ ΄που δεν είναι πια βιομήχανος μια και ''πούλησε'' στον Βγενόπουλο την βιομηχανία του, ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε αστική τάξη με εθνική συνείδηση αλλά παρέες που μαζί τα φάγανε απο την εποχή τον δοσιλόγων-μαυραγοριτών της κατοχής, όπως ο πατέρας του χριστοφοράκου, τους κομπιναδόρους του σχεδίου Μάρσαλ,  τα θαλασσοδάνεια, τις λαμογιές του χρηματιστηρίου, την ενδυνάμωση της Ελβετικής οικονομίας, κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: