Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Ο Δήμαρχος Σκοπίων είναι …αγκάθι στο μάτι της Ελλάδας»


Οι Έλληνες ριζοσπάστες απαιτούν από την Αθήνα να λάβει άμεσα μέτρα για την οργανωμένη καπήλευση του Ελληνικού Πολιτισμού από τα Σκόπια.
Μετά από τον Νίκολα Γκρούεφσκι, γνωστός στα ελληνικά ΜΜΕ έγινε και ο Κότσε  Τραϊανόφσκι.
Η «Γέφυρα του Φίλιππου του Β’ της Μακεδονίας», η οδός «Μακεδονικής Φάλαγγας»,  οι «Σέρρες», Η «Έξοδος στο Αιγαίο». Είναι ένα δείγμα από τους δρόμους και τις γέφυρες των Σκοπίων που φέρουν ελληνικά ονόματα και σχεδιαστής είναι ο επικεφαλής του Δήμου, ο δήμαρχος Κότσε Τραϊνόφσκι, που με αυτόν τα Σκόπια ‘μπαίνουν’ στην σύγχρονη ελληνική ιστορία, αναφέρει χαρακτηριστικά το σκοπιανό δημοσίευμα
 Όλα τα παραπάνω – συνεχίζει το δημοσίευμα- βρίσκονται σε επερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το κόμμα του Καρατζαφέρη απαιτεί η Αθήνα να λάβει μέτρα και να αντιδράσει προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για να σταματήσει τις προκλήσεις.
Και η Δεξιά και η αριστερά, όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα κρατούν την ίδια στάση στο θέμα των Σκοπίων, σημειώνει το δημοσίευμα και συνεχίζει:
Στο ίδιο πνεύμα της ριζοσπαστικής αυτής επιστολής, με ανάλογο περιεχόμενο έστειλε πρόσφατα και η επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στα Σκόπια, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Οι αντιδράσεις εντείνονται ιδιαίτερα την προεκλογική περίοδο.
 Ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας, παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει πολιτική. Πριν ακόμη από την ετυμηγορία της Χάγης, η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να πείσει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τον αποκλεισμό των Σκοπίων.
Εξάλλου, για το αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία των Σκοπίων, εξαιτίας του αποκλεισμού που επιβάλει η Ελλάδα, επεσήμανε και Αλβανός πρωθυπουργός,  Σαλί Μπερίσα,  σε αναφορά του, στα πρόσφατα περιστατικά βίας μεταξύ Σλάβων και Αλβανών, μέσω της αλβανικής τηλεόρασης ‘Κλαν’, γράφει, χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Πηγή : www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: