Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Οι Εγγλέζοι είναι που θέλουν τον Χριστόφια ξανά πρόεδρο!(Σχόλιο Στρατηγού Δ.Αλευρομάγειρου)

Της Φανούλας Αργυρού

Στην περιβόητη δημοσιογραφική διάσκεψή του ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας δεν το θεώρησε υποτιμητικό να καυχηθεί ο αθεόφοβος ότι εφόσον οι ξένοι τον θέλουν ξανά για πρόεδρο γιατί να μην τον θέλει και ο λαός!
 ‘’Αν οι συνθήκες και κυρίως το κυπριακό πολιτικό πρόβλημα το επιβάλει θα διεκδικήσω ξανά την προεδρία γιατί πιστεύω ότι μπορώ να πετύχω με σκληρή δουλειά μια αξιοπρεπή λύση του κυπριακού. Πώς μπορεί να με αμφισβητείτε όλοι στο εσωτερικό την στιγμή που πολλοί ξένοι ηγέτες με παροτρύνουν να διεκδικήσω ξανά την προεδρία γιατί όπως μου ανέφεραν αναγνωρίζουν τις ικανότητες μου καθώς επίσης και το γεγονός ότι είμαι ο μόνος που μπορώ να πετύχω μια λύση του κυπριακού προβλήματος;’’, είπε μεταξύ άλλων.
Αλλά θα πρέπει να πούμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους. Αυτοί οι ξένοι έχουν όνομα. Είναι οι ίδιοι που πάσχισαν να κερδίσει τις εκλογές το 2008. Οι Εγγλέζοι πρώην αποικιοκράτες και νυν «κηδεμόνες» . Γιατί από το 2008 επένδυσαν πάνω του να φέρει εις πέρας τα σχέδιά τους. Μισό αιώνα πασχίσουν οι άνθρωποι και βρήκαν τελικά ότι ο Χριστόφιας τους εξυπηρετεί καλύτερα απ΄όλους και μπορεί να πετύχει σε όσα άλλοι «δικοί» τους προκειμένου απέτυχαν.
Υπενθυμίζω το άρθρο που δημοσίευσα στην Σημερινή στις 3 Μαρτίου 2008 με τίτλο «Επενδύουν στον Χριστόφια» όταν έγραψα μεταξύ άλλων:
«Ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην υπουργός Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της Βρετανίας Τζακ Στρο…μιλώντας για τις συνεχιζόμενες φιλοδοξίες της Τουρκίας να γίνει μέλος της Ε.Ε., είπε: “Θα υπάρξουν δυσκολίες στο δρόμο, όμως τώρα υπάρχουν θετικά σημεία...”. Μίλησε επιθετικά και περιφρονητικά εναντίον όλων ‘εκείνων’ που χρησιμοποίησαν την Κύπρο στο παρελθόν για να εμποδίσουν την πρόοδο των τουρκικών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε (εννοώντας την κυβέρνηση μ. Τάσου Παπαδόπουλου) και συμπλήρωσε: “Είναι ενδιαφέρουσα η εξέλιξη στην Κύπρο και μας δίνει ελπιδοφόρες ενδείξεις. Υπάρχει τώρα μια κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει τους λαούς που είναι δεσμευμένοι να βρουν μια λύση γι' αυτό το πρόβλημα, που χρονολογείται και δεν βοηθά ούτε τους Ελληνοκύπριους ούτε τους Τουρκοκύπριους. Πρέπει να σταθούμε πίσω από το λαό που είναι δεσμευμένος για αλλαγή”. http://www.sigmalive.com/news/politics/13277
Ως «θετικό σημείο» ο Τζάκ Στρό εννοούσε τον νέο πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια, τον οποίο βοήθησαν τόσο πολύ με τον τρόπο τους να κερδίσει τις εκλογές. ΄Ομως ο λαός δεν ήταν δεσμευμένος για «αλλαγή» , έπεσε έξω εκεί ο φιλότουρκος Τζάκ Στρό των Εργατικών Βρετανών, μόνο ο εκλεκτός τους Δημήτρης Χριστόφιας. Τον οποίο και θέλουν να ξανα-διεκδικήσει. Μιας και μέχρι τώρα τους εξυπηρέτησε αρκετά καλά με όσες απαράδεκτες υποχωρήσεις έκανε προς τους Τούρκους δίχως την έγκριση του λαού. Αλλά προφανώς με την δική τους παρότρυνση, γι΄αυτό και του έχουν τόοοοση εμπιστοσύνη να συνεχίσει ίσως και ολοκληρώσει την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως επιθυμεί η κατοχική Τουρκία. Μέχρι που χρησιμοποιούν αμφότεροι τις ίδιες... κινδυνολογίες και εκβιασμούς. Αν δεν δεχτούμε μας φοβερίζουν την τουρκογενή τους διζωνική θα μας επιβληθεί η ...διχοτόμηση!
Για να μην αναφερθώ και στις ενέργειες της τότε φιλότουρκης με περικεφαλαία Εργατικής Τζόαν Ράιαν ς που έδιωξε τελικά ο Γκόρτον Μπράουν για άλλους λόγους. Σήμερα κυβερνούν οι Συντηρητικοί όμως στην Βρετανία όπως και στην Τουρκία είναι το κατεστημένο που κυβερνά και η μακροπρόθεσμη πολιτική του...
Ο «ευεργετηθείς» Χριστόφιας στην πρώτη συνάντηση του σε συνεδρία της ΕΕ με τον «φίλο» του τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας ΓκόρτονΜπράουν, τον ευχαρίστησε για την βοήθεια. Τους έδειξε το ΡΙΚ αλλά δίχως να μεταφράζει όταν ο Χριστόφιας είπε προς αυτόν « Thank you for helping us». Και στην συνέχεια έτρεξε σε πρώτη επίσκεψη στο 10 Ντάουνινγκ Στριτ για να συνυπογράψει το Μνημόνιο Συναντίληψης με τον Γκόρτον Μπράουν για να τσιμεντώσει την παρουσία των βρετανικών βάσεων ανταποδίδοντας την «βοήθεια»... Στην ίδια αίθουσα, να σημειωθεί, που και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τσιάμπερλαιν έγραψε την διαβόητη επιστολή του προς Χίτλερ. Που ήταν και το τέλος του τόσο από την πρωθυπουργία όπως και από την ζωή...
Επίσης μπορείτε να δείτε και άρθρο μου στην Ελευθερία Λονδίνου 13.3.2008 με τίτλο «Θα διαψεύσει άραγε ο Πρόεδρος Χριστόφιας τις φιλοτουρκικές προσδοκίες των Βρετανών;»
http://www.eleftheria.co.uk/currentissue/ELEFTHERIA13032008.pdf

Πηγή  http://fanoulla.koukouvagia.com/?p=163

*****Σχόλιο : Το πλήρες κατάντημα ελληνοφώνων ηγετών,,
Να μας επιτραπεί όμως να πούμε και τεράστια ευθύνη όσων τους επιλέγουν...
Εμείς μέχρι τώρα γνωρίζαμε οτι δεν μπορεί να είσαι αριστερός αν δεν είσαι πατριώτης,
Τώρα μαθαίνουμε ότι δεν μπορεί να είσαι [ή επί το ορθότερο να λέγεσαι] αριστερός Πρόεδρος αν δεν στηρίζεσαι στους άγγλους αποικιοκράτες ιμπεριαλιστές..
Πλήρης απαξία ιδεών,
Δ.Αλευρομαγειρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: