Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Προκαλούν τα δημοκρατικά μας αισθήματα

Του Νίκου Κοτζιά

Αυτό που σήμερα καταπολεμούμε δεν είναι η Ευρώπη, όπως απατηλά υποστηρίζουν οι προπαγανδιστές του Κόμματος του Μνημονίου, αλλά η παραβίαση των αυθεντικών αρετών της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ενοποίησης
Όλες οι εφημερίδες του συστήματος, από την Καθημερινή –επί παραδείγματι, κύριο άρθρο στις 16/3/12, με τίτλο «Κόμματα και κάλπη»– μέχρι το Βήμα –κύριο άρθρο την ίδια ημέρα, με τίτλο «Οι κίνδυνοι αμοιβαδοποίησης»–, εκφράζουν φόβους ότι οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο Κόμμα του Μνημονίου δεν θα έχουν την επομένη των επερχόμενων εκλογών επαρκή πλειοψηφία. Τόσο για να κυβερνηθεί ο τόπος με τα Μνημόνια και τη λογική τους όσο και προκειμένου να επιβάλουν τις συνταγματικές αλλαγές που παρανόμως έχουν υποσχεθεί στην τρόικα. Στο πλαίσιο αυτό τετραπλασίασαν τον αριθμό των συμμετεχόντων στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και αποσιώπησαν όλες τις νοθείες που υπήρξαν, καθώς και τις καταστρατηγήσεις των κανόνων Δημοκρατίας.
Αποφασισμένο το Κόμμα του Μνημονίου να βοηθήσει τον παραπαίοντα δικομματισμό, εμφανίζει τον τόπο έτοιμο να καταστραφεί, εάν δεν στηριχτούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πρόκειται για συστηματική προσπάθεια να μην αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που δημιούργησαν τα προβλήματα της χώρας μέχρι το 2009. Οι οποίοι α- πό τότε, χέρι χέρι, μας οδηγούν στην καταστροφή. Αντίθετα, επικαλούμενοι σειρά σκανδά- λων, επιδιώκουν να τα χρεώσουν όλα στο λαό.
Σύμφωνα με τα έντυπα του Κόμματος του Μνημονίου, για τα προβλήματα της Ελλάδας φταίει ο λαός. Η μέθοδος, απλή και σαφής: Καταγγέλλονται τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησαν οι προστατευόμενοι της διαπλοκής για να αθωωθεί η τελευταία και οι πολιτικοί εκπρόσωποί της. Χαρακτηριστικά, η Καθημερινή, σε άρθρο με τίτλο «Στερεότυπα και α- συνεννοησία», χαρακτη- ρίζει όσους ασκούν κριτική στο Μνημόνιο ως επικίνδυνους και φορείς κάθε είδους παρανομίας. Η μέθοδος, απλή: Χρεώνονται οι αντίπαλοι των όσων συμβαίνουν τα αποτελέσματα της πολιτικής εκείνων που κυβερνούσαν και κυβερνούν. Την απλή αυτή μέθοδο τη συνοδεύουν δηλώσεις του τύπου «Η Αριστερά εγκλημάτησε».
Τη μέθοδο της αυτο-αθώωσης την ακολουθούν όλο και περισσότεροι από το Κόμμα του Μνημονίου. Αρχικά τη χρησιμοποίησε ο Σαμαράς και κατόπιν ο Βενιζέλος. Σήμερα πλέον χρησιμοποιείται απ’ όλο το Κόμμα του Μνημονίου, τουτέστιν το δικομματισμό, τα κανάλια και τις εφημερίδες του. Τους ενώνει το Μνημόνιο και ο κοινός αντίπαλος, οι προοδευτικές δυνάμεις.
Τα μέσα του Κόμματος του Μνημονίου παρουσιάζουν την εφαρμοζόμενη πολιτική ως φιλοευρωπαϊκή. Στην πραγματικότητα, βέβαια, πρόκειται για μια επιλογή υποταγής στις νεοσυντηρητικές συνταγές. Συνταγές που δικαιολογημένα γεννούν κριτική. Συνταγές που βρίσκονται σε ευθεία εχθρότητα προς την Ευρώπη του Διαφωτισμού, του κοινωνικού κράτους και της Δημοκρατίας. Διότι ευρωπαϊσμός είναι να υποστηρίζει κανείς τις αρετές της ευρωπαϊκής ηπείρου. Την ποικιλία παραδόσεων, ιστορίας, κουλτούρας, που στηρίζεται σε μεγάλες ηθικές αρχές και κοινωνικές αξίες. Αυτό που βλέπουμε σήμερα και καταπολεμούμε δεν είναι η Ευρώπη, όπως απατηλά υποστηρίζουν οι προπαγανδιστές του Κόμματος του Μνημονίου, αλλά η παραβίαση των αυθεντικών αρετών της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Η παραβίασή τους από τις μνημονιακές πολιτικές και συνταγές. Η μετατροπή της Ενωμένης Ευρώπης από Ιδέα και σχέδιο σε γραφειοκρατικό διοικητικό μηχανισμό.
Τέλος, τα συστημικά ΜΜΕ διατείνονται ότι αν φύγουν τα κόμματα του δικομματισμού από την εξουσία μαζί με το νέο ραγιαδισμό, τότε, τάχα, η χώρα κινδυνεύει να μετατραπεί σε τριτοκοσμικό λατινοαμερικανικό κράτος. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η Ελλάδα έχει ήδη μετατραπεί σε τριτοκοσμική χώρα. Αυτά τα ΜΜΕ καμώνονται ότι αγνοούν τις δηλώσεις των δικών τους αλλοδαπών ινδαλμάτων, που τονίζουν κάθε μέρα ότι η Ελλάδα και οι ελίτ της συμπεριφέρονται ως να είναι τριτοκοσμικές. Προσπαθούν να αποδώσουν αυτή την τριτοκοσμική πραγματικότητα, ιδιαίτερα ως προς το πολιτικό σύστημα και τον τρόπο που διοικεί, σε όποιον αντιτίθεται στην πολιτική που μετάτρεψε το ελληνικό ευρωπαϊκό όνειρο σε τριτοκοσμικό εφιάλτη. 

Πηγή : www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: