Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Π έ ρ κ ι μ ο ν ο… Ερντογάν!

Με τον Λάζαρο Μαύρο

Β Ι Ω Ν Ε Ι ΤΗΝ πιο «στενόχωρη περίοδο» της ζωής του, είπε στην τουρκική «Μιλιέτ» ο Χριστόφιας, εκλιπαρών τον Ερντογάν να του προσφέρει «βεληνεκές» ώστε να… ξαναδιεκδικήσει την προεδρία! Δεν ξέρουμε σε ποια γλώσσα και με ποιαν ακριβώς λέξη είπε ο κ. Χριστόφιας αυτό το «στενόχωρη» που δημοσίευσε ο «Φιλελεύθερος» κι αποσιώπησε η κομματική του «Χαραυγή», αλλά δεν μπορεί να 'ναι μια απλή… στενοχώρια εκείνο που βιώνει ένας ανίκανος να επαναδιεκδικήσει -χωρίς το «βεληνεκές» του Ερντογάν- την προεδρία, ηγέτης του ΑΚΕΛ.
Ο πρόεδρος που κατόρθωσε ήδη να κατεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του από το 33,29% του 2008 στο 17,4% του 2012 και που επέβαλε στο κόμμα να επιλέξει τον… άσχετο Μαλά ως υποψήφιο ήττας το 2013, δεν είναι δυνατόν να βιώνει απλή… στεναχώρια! Τέτοιου επιπέδου συναίσθημα δεν αρμόζει σ’ έναν ηγέτη του Ανορθωτικού Κόμματος Εργαζομένου Λαού, του οποίου η διακυβέρνηση προκάλεσε τόσο μεγάλη καταστροφή στον εργαζόμενο λαό, τετραπλασιάζοντας τις χιλιάδες των ανέργων αφ’ ότου ανήλθε στην προεδρία.

Τ Ο ΜΟΝΟ «παρήγορο» της συνέντευξης Χριστόφια στη Μιλιέτ, είναι η ομολογία και παραδοχή της δικής του αυταπάτης και των ψευδαισθήσεων που έτρεφε για τον… Ερντογάν: «Φαίνεται ότι έκανα λάθος», είπε ο διορίσας τον επί θυγατρί γαμβρό του, τον κ. Νίκο Μούδουρο ως προεδρικό σύμβουλο «επί τουρκικών θεμάτων» και του οποίου τα προσόντα δημοσίως υμνούσε στην παρουσίαση του… βιβλίου του που ουδένα αρθρογράφο, έστω και της «Χ»… συγκίνησε άχρι τούδε το περιεχόμενό του! Αλλ’ αυτή η παραδοχή λάθους κι η ομολογία Χριστόφια ότι «εξαπατήσαμε τον ίδιο μας τον εαυτό» (verbatim απ’ τον «Φ») δεν τον συνέτισε ν’ αποσύρει λίγες έστω απ’ τις «γενναίες προσφορές» του προς τους Τούρκους, που τις είχε κάνει δεδηλωμένα… αυτοεξαπατούμενος. Αντίθετα, τις επαναλαμβάνει. Και τις επαυξάνει, μάλιστα, με τις προσκλαύσεις του προς τον Ερντογάν, πέρκιμον του δώσει «βεληνεκές λύσης» για να ξαναδιεκδικήσει την προεδρία:
Μ Ε ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ενοχές για όσα υποσχέθηκε ο Χριστόφιας στους Τούρκους για το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ -πίσω από την πλάτη του λαού και του απομείναντος 17,4% ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ- ο ίδιος μίλησε στη «Μιλιέτ» και τα έγραψε η κομματική του «Χαραυγή» προχθές Τρίτη, 19.6.12, στην 3η σελίδα ως εξής: «Αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες επανέλαβε πως μπορεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης των ΔΥΟ ΛΑΩΝ και αποκάλυψε ότι υπάρχει ΤΑΥΤΙΣΗ απόψεων με τους Ταλάτ και Έρογλου για τον διαμοιρασμό αυτού του πλούτου. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟΧΟΣ. Από την αξιολόγηση των κοιτασμάτων θα επωφεληθεί και η Τουρκία», είπε ο Χριστόφιας στη «Μιλιέτ»! Όπερ σημαίνει ότι;
ΕΡΩΤΗΣΗ
Το παράδειγμα που, ως πρόεδρος «του λαού, από τον λαό, για τον λαό» (για να παραφράσουμε ελαφρώς και τον Αβραάμ Λίνκολν τού 1863), δίνει ο κ. Χριστόφιας σε όσους (17,4%) έστω απέμειναν να τον εμπιστεύονται, οπαδούς και ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ, εκτοπισμένους από τον Αττίλα πρόσφυγες, είναι να δηλώσουν κι εκείνοι, όπως ο ίδιος στη «Μιλιέτ», ότι δεν διεκδικούν αλλά χαρίζουν σε «κάποιον Τουρκοκύπριο» την πατρογονική τους εστία στο σκλαβωμένο χωριό τους στα κατεχόμενα;


www.simerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: