Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η ΟΣΜΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΑΥΤΙΑ.ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΟΠΛΩΝ... Σπρώχνουν την Τουρκία σε πόλεμο με τη Συρία...


της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο Soner Cagaptay, αναλυτής του Washington Institute for Near East Policy, σε εκτενές άρθρο του σκιαγραφεί τις εξελίξεις στη Συρία και το ρόλο που ανατέθηκε στον κ. Ερντογάν, προβλέποντας δραματικές εξελίξεις ακόμη και αιματοχυσία μέσα στην περίοδο του Ραμαζανιού.
«Η αιματοχυσία στη Συρία και την Τουρκία τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού θα πάρει τέτοιες διαστάσεις που θα δικαιολογήσει την επέμβαση στη Συρία», γράφει. «Τον μήνα των Νηστειών θα αυξηθούν οι δολοφονίες αμάχων στη Συρία και οι επιθέσεις του ΡΚΚ στην Τουρκία.  Η ευθύνη για τις επιθέσεις του ΡΚΚ θα επιρριφθεί στον κ. Άσαντ. Αυτό θα δημιουργήσει το κατάλληλο ψυχολογικό κλίμα στην τουρκική κοινή γνώμη.

Οι σχέσεις Δαμασκού και Άγκυρας έχουν διακοπεί εδώ και καιρό και...

Δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής. Η Τουρκία θα αναγκαστεί να επιτεθεί στη Συρία μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ με τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, λόγω αύξησης των επιθέσεων στις δυο χώρες.
Εάν ο κ. Ερντογάν δεν εφαρμόσει το σχέδιο αυτό θα τραυματιστεί η εικόνα του ισχυρού ηγέτη στη Μέση Ανατολή».
Η τελευταία επισήμανση του αναλυτή φαίνεται λιγάκι απειλητική.  Με άλλα λόγια προειδοποιεί τον κ. Ερντογάν πως αν δεν κάνει αυτά που του λένε θα ανατραπεί…
Από το περιεχόμενο του κειμένου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Αμερική σπρώχνει την Τουρκία σε έναν πόλεμο με τη Συρία με απρόβλεπτες συνέπειες, γιατί ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη τόσο με τη Ρωσία όσο και με το Ιράν.
Ίσως και αυτό να είναι ένα σκέλος του σχεδίου της Μεγάλης Μέσης Ανατολής, στο οποίο προβλέπεται η ίδρυση του Μεγάλου Κουρδιστάν.
Από την πλευρά των ΗΠΑ όλα δείχνουν ότι επίκειται ο πόλεμος εναντίον της Συρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Cnn  οι Αμερικανοί Στρατηγοί ολοκλήρωσαν το σχέδιο της επέμβασης στη Συρία και το υπέβαλαν στον Πρόεδρο Ομπάμα. 
Τρεις αξιωματούχοι του υπουργείου εθνικής άμυνας δήλωσαν στο Cnn ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εκπαιδεύουν τον Στρατό της Ιορδανίας, γιατί από εκεί θα διεξάγεται η χερσαία επιχείρηση εναντίον της Συρίας.
Η γαλλική Le Figaro αποκάλυψε ότι η Ρωσία εγκατέστησε ένα ραντάρ στην περιοχή Kesap στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.
Από το ραντάρ αυτό που βρίσκεται σε ύψος 1.300μ ελέγχεται κάθε κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας.
Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Συρία θα πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά μια μεγάλη αεροναυτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην Άσκηση που θα διεξαχθεί στα τέλη του μήνα θα λάβουν μέρος  90.000άνδρες, 400 αεροσκάφη, 900 τανκς και πολλά πολεμικά πλοία.
Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι πρόκειται για μια δυναμική προειδοποίηση έναντι αυτών που θέλουν να επιτεθούν στη Συρία.
Η έκρυθμη αυτή κατάσταση στη Μέση Ανατολή γεμίζει τα ταμεία των ΗΠΑ με χρήματα. Τα έσοδα από τις πωλήσεις όπλων έφτασαν σε ύψος ρεκόρ των 50δις$ το πρώτο τρίμηνο του έτους!
Ο καλύτερος πελάτης των ΗΠΑ είναι η Σαουδική Αραβία η οποία εξοπλίζεται σαν αστακός έναντι πετρελαίου. Όπλα, επίσης, αγοράζουν η Ινδία, η Ιορδανία, το Ισραήλ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ προσφέρουν δωρεά στρατιωτική βοήθεια στην Κιργισία, στο Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν.
Το χρήμα ρέει, η πολεμική βιομηχανία ανθεί και η οσμή του θανάτου προκαλεί ναυτία…


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: