Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια!


Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
 Πρόεδρος Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Αυτό το τραγικό εθνικό δίλημμα έθεσε ενώπιον των Ελλήνων ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση.
Πρόκειται για ένα περιττό διάζευγμα, αφού για ολόκληρες δεκαετίες η πλειοψηφία του φαύλου λαού παραιτήθηκε από την αξιοπρέπεια, η οποία  συνιστά ένα από τα βασικά στοιχεία και του ήθους και της προσωπικότητας του ανθρώπου.
Όμως για να έχουν αξιοπρέπεια οι ψηφοφόροι θα πρέπει πρώτα να την έχει το κράτος και όλοι εκείνοι που το διοικούν και το εξουσιάζουν για λογαριασμό τους και στο όνομά τους.
Είναι όμως στους πάντες γνωστό –και ιδιαίτερα στους δανειστές μας- ότι το ελληνικό κράτος δεν έχει καμία απολύτως αξιοπρέπεια αφού εμφανίζεται ως ζήτουλας της ανθρωπότητας και ως τρακαδόρος
Όμως αυτός ο ξεπεσμός, αυτή η αναξιοπρέπεια και αυτή η χρεοκοπία του ελληνικού κράτους υπήρξε απότοκο της πολιτικής που εφάρμοσαν μεταπολιτευτικά διεφθαρμένοι εξουσιαστές.
Με τη σειρά τους αυτοί οι αναξιοπρεπείς και διεφθαρμένοι εξουσιαστές, διέφθειραν τους από κάτω γιατί, όπως διαπίστωσε ο Γάλλος πολιτειολόγος Σ. Μοντεσκιέ «η διαφθορά ξεκινά πάντα από τους κυβερνώντες» (βλ. το κλασικό του έργο: «Το πνεύμα των νόμων», εκδ. «Αναγνωστίδη», Αθήνα, χ.χ. σελ. 118).
Αυτή η διάχυση της διαφθοράς προς τα κάτω, προς το λαό και ειδικότερα προς τους ψηφοφόρους – κοπρίτες αποτελεί τον καμβά πάνω στον οποίο πλέκεται ο γόρδιος δεσμός της σήψης και της αναξιοπρέπειας ανάμεσα στους εξουσιαστές και την ελληνική κοινωνία (βλ. το κείμενό μου: «Η διαλεκτική της διαφθοράς μεταξύ εξουσίας και κοινωνίας» (στα «Πολιτικά Θέματα» της 21/5/1993).
Αυτή τη διαλεκτική σχέση της διαμόρφωσης του ήθους μεταξύ αρχόντων και αρχομένων είχε διατυπώσει ο Ισοκράτης λέγοντας: «Το της πόλεως ήθος ομοιούται τοις άρχουσι».
Αυτή τη διαλεκτική σχέση υπογράμμιζε και ο Πλάτων, λέγοντας ότι: «Τα πολιτεύματα γίνονται από τα ήθη των πολιτών και όχι από δρυν ή από πέτραν» («Πολιτεία», Βιβλίο Η).  Συνεπώς, είναι πρόδηλο ότι το ήθος, η ποιότητα και το ύφος της εξουσίας συναρτάται άμεσα με το πολιτικό ήθος των ψηφοφόρων -δεν χρησιμοποιώ την ανώτερη ιδιότητα του Πολίτη- το οποίο πλάθεται από τους κυβερνώντες, οι οποίοι, κατά κανόνα, τους εκμαυλίζουν με τις κάθε λογής ατομικές εκδουλεύσεις και διορισμούς.
Το χυδαίο αυτό κοινωνικό φαινόμενο εφαρμόστηκε από τον φαυλοκράτη πρωθυπουργό Κωλέττη, ο οποίος διόριζε στο Δημόσιο τους ψηφοφόρους του λέγοντας: «Οι Ελληνάδες μου θέλουν να φάνε».
Αυτή η πρόστυχη πολιτική συναλλαγή συνεχίστηκε έκτοτε και μάλιστα τόσο προκλητικκά, ώστε ο σαρκαστικός Σουρής, να καυτηριάζει, στα 1880, το φαινόμενο αυτό γράφοντας:
Πουλούσατε την ψήφο σας
αντί του αργυρίου
σαν πρόστυχοι ντελάληδες του Αναβρυτηρίου
Είναι  προφανές, ότι αυτοί οι «πρόστυχοι ντελάληδες-ψηφοφόροι» δεν διέθεταν καμία απολύτως αξιοπρέπεια.
Τούτα τα χρόνια «οι πρόστυχοι ντελάληδες του Αναβρυτηρίου» ονομάζονται κοπρίτες.
Πρόκειται για τα εκατομμύρια των «ιδεολόγων» - ψηφοφόρων που «βουτηγμένοι στα σκατά» στήριξαν με την ψήφο τους την πιο διεφθαρμένη δημοκρατία της οικουμένης και συνήργησαν στη λεηλασία της πατρίδας από πολιτικούς απατεώνες που την οδήγησαν στη χρεοκοπία, την πείνα και την υποθήκευση!
Καταλήγοντας θα έλεγα ότι αυτή η υπέροχη ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελεί πλέον είδος εν ανεπαρκεία στην Ελλάδα ετούτων των χρόνων εν όψει του κοινωνικού γεγονότος ότι σε μίαεξαθλιωμένη κοινωνία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει!
Όταν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες –που θα γίνουν εκατομμύρια- αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας και στέκονται στις ουρές για λίγες πατάτες δεν υπολογίζουν και τόσο πολύ την ανύπαρκτη αξιοπρέπεια.
Με την καραβάνα της Κατοχής στα φιλανθρωπικά καζάνια δεν μπορείς να είσαι αξιοπρεπής. Ένας ζήτουλας λαός δεν μπορεί να είναι  αξιοπρεπής. Ένας ζήτουλας λαός δεν μπορεί να είναι αξιοπρεπής (βλ. το άρθρο μου: «Ο ζήτουλας λαός», στην «Ηλιαία», τεύχ. Δεκεμβρίου 2007). Για να υπογραμμίσω το ανέφικτο της αξιοπρέπειας στον «κυρίαρχο» λαό ετούτων των χρόνων τηςσήψης και της ντροπής, παραθέτω τούτα τα λόγια του Γερμανού διανοητή Γκαίτε, ο οποίος στον περίφημο «Φάουστ», έλεγε:
«Ήρθε καιρός ν’ αποδείξουμε με πράξεις ότι η αξιοπρέπεια του ανθρώπου ισούται με το μεγαλείο των θεών».
Δυστυχέστατα, η πλειοψηφία του «κυρίαρχου» λαού απολάκτισε την αξιοπρέπεια στρώνοντάς την ως χαλί για να οικοδομηθεί στην Ελλάδα ό,τι το ποταπό υπήρξε ποτέ σε τούτη την ιερή κόγχη της γης.
Είναι τόση η ανυποληψία στην οποία περιέπεσαν οι Έλληνες, ώστε οι Γάλλοι να λένε ότι οι Έλληνες «είμαστε πνιγμένοι στα σκατά» και οι ηγέτες τους να απειλούν τους ψηφοφόρους τους ότι αν δεν τους ψηφίσουν «θα γίνει της Ελλάδας»!!!
Ευρωπαϊκή καταφρονιά και μέγιστη ανυποληψία, την οποία επικύρωσε η Γαλλίδα Πρόεδρος του ΔΝΤ, η οποία δήλωσε ωμά: «Ενδιαφέρομαι πιο πολύ για τους μαθητές της Νίγηρα παρά για τους φοροφυγάδες Έλληνες και τους πεινασμένους της Ελλάδας» (Ανταπόκριση στο «Mega» από την Ουάσινγκτον, στις 26 Μαΐου).
Αυτός ο λαός μπορεί ν’ ανακτήσει τη χαμένη ή μάλλον τη λεηλατηθείσα αξιοπρέπειά του χωρίς ανασκολοπισμό του χυδαίου συμμοριακού συστήματος;


Δεν υπάρχουν σχόλια: